Home > Oljan: En rekyl ner att vänta

Oljan: En rekyl ner att vänta

WTI- och brentoljan har ökat under veckan där stöd har kommit från en lägre dollar och investerarnas förväntningar om att kvällens rapportering av oljelager ska visa att utbudet minskat. Blickarna är även riktade mot en potentiella storm som närmar sig den Mexikanska golfen, hjärtat av amerikanska olje- och gasindustrin.

Teknisk analys Brent

I vår förra analys av brentoljan 22:a augusti utsåg vi 104-105 som en viktig nivå på nedsidan, där vi skulle agera som säljare vid en etablering under 104-105. Signalen bekräftades aldrig utan vi fick istället en long legged doji som flaggade för en uppgång.

Priset har därefter tagit sig förbi samtliga glidande medelvärden som nu agerar sekundära stödnivåer. Bollingerbandet i dagsdiagrammet nedan är konstruerat på det viset att priset handlas med 95 procent av tiden inom Bollingerbanden.

Dagens nivå vid 115 usd sammanfaller med det övre Bollingerbandet och kombinationen av den närliggande motståndslinjen kan vi vänta oss att priset kommer att korrigeras för att sedan fortsätta upp.

Slutsats: Tajmingen för köp är inte den bästa vid dagens nivå när priset befinner sig högt upp i trenden. Mycket talar för att priset rekylerar ner och när detta skett kan vi agera på köpsidan med en stop loss strax nedanför tidigare botten.

Teknisk analys olja (daily)
Teknisk analys olja (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.