Home > Oljan faller mot hållbarare nivåer

Oljan faller mot hållbarare nivåer

Oljan föll kraftigt under onsdagen efter en dag med omfattande protester i Grekland mot sparpaketet erbjöd sig premiärminister Giorgos Papandreou att avgå till förmån för en bred samlingsregering. Under torsdagen noterade priset mindre uppgångar och på fredagen fortsätter råoljan att falla.

Den 11:e maj skrev jag: Råoljans notering strax under 119/120, som sammanfaller med MA-20 innebär ökade spänningar och med en ökad volym kan vi vänta oss att köparna pressar kursen ovanför motståndsnivån. Således ska vi inte utesluta att säljarna kan återta kontrollen, vilket skulle effektuera en säljsignal. Håll ett öga på volymutveckling och dollarn!

Efter den förra tekniska analysen av oljan fick vi ingen tilltagande volym och etableringen ovanför den psykologiska 120-nivån uteblev. Istället gavs en säljsignal och brentoljan föll till 107 dollar per fat som lägst. I onsdags föll priset mer mer än 5 procent under tilltagande volym och nedgången var mer än vad som var motiverat. Uppgången under torsdagen var därmed väntad.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden stigande men kursen befinner sig under samtliga kortare medelvärden, vilket påverkar sentimentet negativt. Vi ser i dagsdiagrammet nedan att volym avtagit när kursen närmat sig 120-nivån. Detta har gett oss indikationer om att någon punktering inte har varit på väg att ske och kursen har också fallit tillbaka.

Slutsats: Vi har återigen fått bekräftat att 120-nivån på ovansidan utgör en viktig nivå och ju fler gånger köparna misslyckas ta sig igenom nivån desto starkare blir motståndet. Jag är bearish inställd till oljan och de flesta är överens om att ett pris om 120 dollar per fat inte är hållbart. En nedgång till området 110 är därför att sikta på. En fortsatt uppgång i dollarn sätter press på oljan.

Stöd- och motståndsområden:
Motstånd: 115 / 116 /118 /120 / 126
Stöd: 111 / 109 / 108 / 105

Teknisk analys olja (daily)
Teknisk analys olja (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.