Home > Oljan faller tillbaka på lägre geopolitisk oro

Oljan faller tillbaka på lägre geopolitisk oro

Priserna på olja har fallit tillbaka kraftigt i september i spåret av att oron kring Syrien nu rört sig i bakgrunden.

”Syrien har nu försvunnit ur fokus och Fed har inte lyckats leverera. I stället finns det tecken på ett mer avspänt Iran och nyheterna om ett stigande utbud”, skriver Commerzbank i ett marknadsbrev.

Vad gäller Iran meddelade EU:s utrikesrepresentant Catherine Ashton på måndagen att hon talat med Irans utrikesminister och kommit överens om att ha formella samtal mellan Iran och de så kallade P5+1-länderna.

Vidare har Libyen återigen börjat trappa upp produktionen efter en längre tid av svårigheter.

American Petroleum Institute, API, rapporterar på tisdagskvällen lagerdata.

Energidepartementets officiella lagerrapport släpps klockan 16.30 på onsdagen. Då räknar analytikerna med att oljelagren ska ha sjunkit med 0,8 miljoner fat, medan bensinlagren bedöms ha sjunkit med 0,5 miljoner fat och destillatlagren spås ha sjunkit med 1,0 miljoner fat.

Om nedgången som förväntas infrias kommer lagren ha sjunkit till den lägsta nivån på 18 månader då raffinaderierna har opererat på över 90 procent av sin kapacitet.

”Innan vi ser att raffinaderierna inleder underhållsperioden kommer vi fortsätta se att lagren faller”, sade Kyle Cooper, chef för råvaruanalys vid IAF Advisors till Bloomberg News.

Tekniskt sett handlas Brent och WTI i fallande kortsiktiga trender som representeras av glidande medelvärden på 20 dagar.

RSI-indikatorn, Relative Strength Index, som mäter antalet uppgångsdagar i förhållande till nedgångsdagar under en given tidsperiod, indikerar att mer på nedsidan finns att hämta.

WTI
WTI
Brent
Brent
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto