Home > Oljan fortsätter falla

Oljan fortsätter falla

Brentoljan minskade 1,22 procent till 121,19 under gårdagen och har därmed noterat nedgångar de tre senaste handelssessionerna. Den långa uppgångsfasen under 2011 har den senaste månaden avtagit och kursstaplarna har utvecklats i sidledes.

Momentumindikatorerna har tidigare uppvisat negativ divergens som flaggat för rekyl. Dagmomentum (RSI-14) har fallit till 53,01.

På längre sikt (från ett till flera år) handlas oljan ovanför MA-200 som är stigande och får anses vara en mer långsiktig referenspunkt vilket ger oss att den långa trenden är stigande. Jag blir inte överraskad om vi får se oljan falla ytterligare då avståndet till MA-200 uppgår till hela 32 procent och en rekyl anses därmed som hälsosam.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) har trenden börjat peka ner. Punkteringen av MA-20 påverkade sentimentet negativ och nedgångstakten tilltog. Kursen bröt igår stödet i den symmetriska triangeln och ett trendskifte är på väg att bekräftas.

Slutsats: För de som inte tog kortsiktig position igår finns nu möjligheten att handla på utbrott vid punkteringen av 119-nivån.

Stöd- och motståndsområden:
Motstånd: 123,19 / MA-50 / 127,00
Stöd: 119,00 / MA-50 / 113,54

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.