Home > Oljan fortsätter upp efter utspel om förlängt produktionstak.

Oljan fortsätter upp efter utspel om förlängt produktionstak.

Oljepriset har haft sin längsta uppgång på över en månad i spåren av att världens två största råoljeproducenter på måndagen indikerar att de vill förlänga produktionstaket in i nästa år.

Utspelet kommer sannolikt att komma övertyga andra länder att göra likadant, enligt en kommentar från Goldman Sachs, rapporterad av Bloomberg News.

Oljeterminerna klättrade för femte dagen i New York och utökade därmed den dryga tvåprocentiga uppgång som noterades i måndagens handel. Rörelsen under natten mot tisdagen var måttlig.

Saudiarabiens och Rysslands energiministrar sade på måndagen att de föredrar att förlänga produktionstaket till slutet av mars nästa år.

Rysslands och Saudiarabiens utspel

”Kommentarerna från Saudiarabien och Ryssland driver upp priserna men jag är skeptisk till att råoljan kommer att landa på en ny nivå”, sade Hong Sung Ki, en råvaruanalytiker vid Samsung Futures till Bloomberg News. ”Producenterna i USA väntas öka utbudet och det kommer fortsätta att hämma priserna”, sade han.

WTI-oljan för junilevereans hade klättrade 11 cent till 48:96 dollar per fat på NYME när klockan var 13.30 i Seoul på tisdagen.

Brent för julileverans ökade 6 cent till 51:88 fat på ICE Futures Europe.

I morgon, onsdag, kommer statistiken över amerikanska oljelager. Enligt Bloomberg News enkät vänas de ha sjunkit med 2,75 miljoner fat till 519,8 miljoner fat under veckan som avslutades 12 maj.

Oljan fortsätter upp efter utspel om förlängt produktionstak.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
DAX
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto