Home > Oljan närmar sig säljsignal

Oljan närmar sig säljsignal

På fredagen var WTI-oljan ned 0,47 dollar till 81,91 dollar per fat, vilket gav en nedgång på 3,7 procent för veckan. Brent var samtidigt upp 1,31 dollar till 108,30.

Spreaden har sedan en tid tillbaka varit stor men vidgats till en ny rekordnivå på fredagen, där fortsatta utbudsstörningar i Nordsjön, Nigeria och Libyen står i kontrast mot stigande lager i USA.

Vad gäller Libyen har rebellerna den senaste veckan haft många framgångar på slagfälten, och dragit sig allt närmare huvudstaden Tripoli, kontrollerad av Muammar Gaddafi.

Tekniska analys olja

I föregående analys av oljan utsåg vi 104-105 som en viktig nivå på nedsidan, där vi skulle agera på säljsidan vid en etablering under 104-105. Säljsignalen föll på plats, men utbrottet var falsk och vi gick snabbt ur positionen.

Priset har under våren och sommaren handlats inom intervallet 105 – 120. Under förra veckan monterades en lägre topp och säljarna är nu på väg att testa av stödnivån vid 104-105 usd.

Kursstaplarna befinner sig fortfarande under det röda glidande medelvärdet på 20 dagar, vilket är fallande. Detta ger oss att vi ska fortsätta att leta efter säljsignaler. Aggressiva utbrottshandlare kan agera på säljsidan vid ett fall igenom stödnivån.

Ta position: Att ta position i olja kan tex. göras med CFD. Läs mer om CFDs på CFD-handel.se

Slutsats: Aggressiva utbrottshandlare kan agera på säljsidan vid en stängning under 104-105 usd med en tajt exit. En annan strategi är att invänta en ny lägre botten och rekyl upp innan kort position tas.

Teknisk analys olja (daily)
Teknisk analys olja (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.