Home > Oljan och ädelmetaller fortsatt lägre på fredagen

Oljan och ädelmetaller fortsatt lägre på fredagen

Priset på olja föll för den andra dagen i rad på fredagen, sedan det brittiska parlamentet röstat nej till en militär attack mot Syrien. Även ädelmetallerna noterades lägre på fredagen efter att senaste tiden stigit raskt mot tekniska motståndsnivåer där investerare passat på att ta hem vinster.

Priset på WTI-olja i första terminsposition noterades, strax före klockan 18.30, 1:28 dollar lägre till 107:52 dollar per fat, medan Brent var 0:80 dollar lägre till 114:36.

”Det brittiska parlamentets nej till premiärministerns önskan om militärt deltagande i Syrien har minskat oron för en nära förestående attack. Det har minskat oron för ett potentiellt avbrott i oljeproduktionen”, kommenterade Addison Armstrong, chef för marknadsanalys på Tradition Energy i Stamford, till Bloomberg News.

Även om oron kring situationen i Syrien lättat något är osäkerheten fortfarande stor, något som Bill O´Grady, chefmarknadsstrateg på Confluence Investment Management i St Louis, tror kan påverka fredagens handel.

”Aktörer vill antagligen minska sina korta positioner innan stängning, eftersom New York-börsen är stängd på måndagen för US Labor Day-ledigheten. Man måste vara en riktig våghals om man sitter på korta positioner över en tre dagar lång helg när risken finns för attacker mot Syrien”, sade han, rapporterar Bloomberg News.

På ädelmetallmarknaden hade guldet försvagats knappt 9 dollar till 1.399 dollar per uns, medan silvret var 0:27 dollar lägre till 23:60.

Utsikterna för att Fed ska dra tillbaka stimulanserna och utsikterna för en Syrien-attack kantade ädelmetallernas utveckling under veckan. Enligt data sammanställd av Bloomberg News väntas dock den kommande utvecklingen bli positiv, då hedgefonder och andra spekulanter sitter på de största köpta positionerna på sex månader.

På basmetallmarknaden London Metal Exchange var kopparns tremånaderstermin 50 dollar ned till 7.104 dollar per ton. Zink och aluminium noterades 30 respektive 20 dollar lägre.

”Marknaden är väldigt välförsedd med metaller just nu, och så länge vi ser det kommer priserna fortsätta att ha det kämpigt” kommenterade Sterling Smith, terminsspecialist på Citigroup i Chicago, utvecklingen i en intervju med Bloomberg News.

Brentolja
Brentolja
WTI-olja
WTI-olja
Guld
Guld
Silver
Silver

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto