Home > Oljan redo att testa den hårt befästa motståndsnivån efter fallande oljelager?

Oljan redo att testa den hårt befästa motståndsnivån efter fallande oljelager?

Efter att American Petroleum Institute, API, rapporterade på tisdagskvällen att de amerikanska lagren av råolja sjönk fortsatte oljemarknaden stiga på onsdagen efter att USA:s energidepartement, DOE publicerade sina siffror på onsdagen. Frågan är nu om oljan är redo att testa den hårt befästa tekniska motståndsnivån på uppsidan.

De amerikanska lagren av råolja sjönk med 6,3 miljoner fat under förra veckan. Det visar statistik från USA:s energidepartement, DOE. Enligt Bloomberg News väntades lagren sjunka med 0,8 miljoner fat.

Importen av råolja sjönk med 0,55 miljoner fat per dag jämfört med föregående vecka. Lagren i Cushing, leveranspunkt för WTI-oljan, sjönk med 0,48 miljoner fat.

Lagren av bensin minskade med 0,4 miljoner fat. Här väntades lagren ha stigit med 1,0 miljoner fat. Importen av bensin sjönk 0,20 miljoner fat per dag. Lagren av destillat steg 2,6 miljoner under veckan. Här väntades en uppgång med 1,4 miljoner fat. Importen av destillat steg med 0,01 miljoner fat.

Den tekniska bilden för oljan är otydlig. Efter en tydlig fallande trend under början av 2013 har priset för nordsjöoljan, Brent, handlats sidledes under större delen av våren.

Marknaden har lyckats passera den fallande motståndslinjen med stöd av fallande oljelager, men frågan är om marknaden är redo att på riktigt testa den hårt befästa motståndsnivån vid 105-105,50 dollar per fat.

Brentolja (Dagsgraf)
Brentolja (Dagsgraf)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto