Home > Oljan tar paus i uppgången

Oljan tar paus i uppgången

Oljepriset har tagit en paus i den kraftiga uppgången som pågick till slutet av februari. Därefter har vi sett en sidledes utveckling i Brent oljan och desto längre denna konsolidering pågår desto kraftigare utbrott kommer vi se. Sedan slutet av 2010 befunnit sig i uppåtgående trend både på kort och lång sikt. Vi är i dagsläget neutrala till eventuell entré, men om kursen etableras ovan det viktiga motståndet på 116,9 kan vi sikta mot 120-nivån.

I föregående analysen skrev vi att det började uppstå divergenser mellan topparna i prisgrafen och momentumdiagrammen. Självklart behöver inte dessa divergenser leda till någon större rekyl, det kan istället innebära att uppgångstakten blir något långsammare. Detta hade vi rätt i och oljan har nu tagit en paus i den kraftiga uppgången.

Sedan föregående analys har momentum avtagit och investerarna har ifrågasatt den nuvarande trenden. Priset noteras nu på 114,80 men både de korta och långa trenderna pekar uppåt och priset noterar kontinuerligt allt högre bottnar i ett längre perpektiv. Alla tre trendlinjerna pekar uppåt, och är sorterade i rätt ordning för uppgång med kursstaplarna ovanför MA-20.

Bren oljan är nu hela 13 procent procent över MA-50 och 34 procent över MA-200. Avstånden skapar spänningar som under normala förhållande leder till rekyl, men under dessa förhållande kan avståndet öka ytterligare.

Dagsmomentum noteras uppåtriktat kring 70-nivån, vid noteringar över 80 har toppar bildats vid flera tillfällen tidigare.

Slutsats: Oljepriset i dollar befinner sig i uppåtgående trend på lång sikt och kort sikt. Det är för sent att göra entré på nuvarande nivå då vi befinner oss i en sidledes utveckling. Det finns. Att gå kort (blanka) är inte att tänka på i nuläget.

 

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto