Home > Oljan utmanar motstånd

Oljan utmanar motstånd

Teknisk analys olja Brent Crude Oil: Efter föregående analys har oljepriset fortsatt klättra upp i trendkanalen. MA-50 bröt MA-200 vid 77-nivån och därefter har oljepriset noterats över både det långa och medellånga medelvärdet. För två veckor sedan etablerade sig oljepriset ovan sentimentnivån $90,95 (fib 50%).

Oljepriset befinner sig i både kort-, medel- och långsiktigt stigande trend med medelvärdena noterade i ”rätt ordning” med det längre nederst och det kortare överst. Kursstaplarna befinner sig på tryggt avstånd ovanför 200-dagars medelvärde (23,5%).

Den 20 december bröt priset upp över 92-dollarnivån efter en konsolideringsfas och en köpsignal effektuerades. Därefter har priset fortsatt öka och vi har sett priset rekylera nedåt två gånger men styrkan bland köparna har pressat kursen uppåt. De som handlat vid dessa rekyler och ridit vidare på trenden har fått en bra avkastning.

Nu noteras priset strax under $103,65 (fib 38,3% ), vilket fungerar som ett kortsiktigt motstånd. Priset är nu hela 7,7 procent över MA-50 och 23 procent över MA-200. Avstånden skapar spänningar som under normala förhållande leder till rekyl, men under dessa förhållande kan avståndet öka ytterligare.

Dagsmomentum (RSI-14) noteras uppåtriktat kring 70-nivån, vid noteringar över 80 har toppar bildats vid flera tillfällen tidigare. Vänder aktien ner så att RSI faller under bekräftelsenivån (i detta fall 62) ges en säljsignal.

Det är för tillfället är något sent för entré för köp är blankning helt uteslutet när alla trender pekar upp. Vi avvaktar för att se utvecklingen vid motståndet kring $103,65 och tar entré ifall kursen byter över nivån, vilket är en stark indikation på att köparna vill fortsätta föra kommandot.

Slutsats: Oljepriset i dollar befinner sig i uppåtgående trender både på kort och lång sikt. Det är för sent att göra entré på nuvarande nivå då vi närmar oss en viktig motståndsnivå. De spänningar vi ser kan resultera i en kortsiktig rekyl när kursen närmar dig motståndet och detta kan ge oss en bra signal för entré. Det finns för närvarande inget som pekar på att det blir någon större kraft i rekylen, men det kan ge ett bra läge att komma in i en lång position. Att gå kort (blanka) är inte att tänka på i nuläget.

Motstånd: 94,90 / 96,20 / 100,00 / 103,65 / 104,35
Stöd: 91,00 / 90,00 / 89,10 / 85,60 / 82,10 / 77,70

Brent
Brent
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.