Home > Oljan utmanar primärtrenden

Oljan utmanar primärtrenden

Brent- och WTI oljan faller kraftigt under torsdagen i spåren av att FED meddelade på onsdagskvällen att det finns signifikanta nedåtrisker för ekonomin. Dessutom rusar dollarn och pressar oljepriset ytterliggare . Terminen för brentoljan med leverans i november noteras på $107 i skrivande stund.

I vår förra analys av brentoljan var kursen uppe och testade motstånd som utgjordes av taket av trendkanalen och Bollingerbandet. Kombinationen av starka hinder på uppsidan och det överköpta tillståndet innebar att vi väntade oss en korrigering tillbaka, vilket också skedde. Efter föregående analys har priset fallit ca 5,5 procent.

Enligt den tekniska analysen effektuerades en säljsignal under torsdagen efter att priset fallit genom golvet av trendkanalen. I dagsläget utmanar säljarna primärtrenden (MA-200) och den tidigare botten vid $107, vilket ger oss ytterliggare säljsignaler ifall priset faller genom nivåerna.

Trots den kraftiga nedgången är priset ännu inte översålt utan mer utrymme finns på nedsidan. Således brottas säljarna med det nedre Bollingerbandet, vilket säger oss att visa uppstudsar är sannolika. På kort sikt (någon dag till någon vecka) ser det ut som att priset kommer söka sig ner mot $102.

Slutsats: Eventuella köppositioner med stop loss strax under förra veckans botten bör ha sålts. Nu är det på säljsidan man ska ligga, men man bör invänta en upprekyl för att få en bättre risk/reward kvot.

Teknisk analys olja (dagsdiagram)
Teknisk analys olja (dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.