Home > Oljan vänder ner vid taket

Oljan vänder ner vid taket

På torsdagen noterade råoljan kraftiga uppgångar, bland annat stöttad av indikationer på en positiv sysselsättningsutveckling i USA i juni från den starka ADP- rapporten. Dollarn som sätter press på de dollarnoterade råvarorna ökar under fredagen i spår av optimism om att fredagseftermiddagens jobbrapport visar en stark siffra.

Torsdagens lagerrapport från det amerikanska energidepartementet visade att de amerikanska lagren av råolja sjönk med 0,9 miljoner fat under förra veckan. Det var en mindre nedgång än väntat.

17:e jun skrev jag: Vi har återigen fått bekräftat att 120-nivån på ovansidan utgör en viktig nivå och ju fler gånger köparna misslyckas ta sig igenom nivån desto starkare blir motståndet. Jag är bearish inställd till oljan och de flesta är överens om att ett pris om 120 dollar per fat inte är hållbart. En nedgång till området 110 är därför att sikta på.

Efter föregående analys av brentoljan fick vi mycket riktigt en nedgång till 110 USD, som vi siktade på. Rörelserna på oljemarknaden har varit stora den senaste tiden. Tidigare var oroligheterna från Nordafrika en stor faktor som påverkade oljemarknaden och därefter var blickarna riktade mot Grekland. Idag väntar investerarna på fredagseftermiddagens jobbrapport som väntas visa en stark siffra.

Brentoljan har format en fallande trendkanalen och handlas vid taket strax under den psykologiskt viktiga 120-nivån. Den kortsiktiga trenden som kan definieras av det glidande medelvärdet på 20 dagar (röd linje) är fallande och lång position kunde tidigare tas mot den fallande trenden. I dagsläget har vi närmat oss 120 USD och denna nivå har tidigare utgjort vändningspunkt för oljan. I bakgrund till detta bör vi avvakta med att agera på köpsidan fören kursen etablerat sig ovanför nämnda nivå.

Slutsats: Det är för sent att agera på köpsidan och vi avvaktar tills vi ser en etablering ovanför 120 USD. Ser vi kursen falla tillbaka från nuvarande nivåer siktar vi mot golvet av trendkanalen.

Teknisk analys olja (daily)
Teknisk analys olja (daily)
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.