Home > Oljan visar fortsatt styrka

Oljan visar fortsatt styrka

Strax före klockan 9 visade spotpriset på guld en uppgång på drygt 3 dollar till 1.619, en uppgång på 0,2 procent. Silvret var upp 0:11 dollar, eller 0,4 procent, till 28:20.

På råoljemarknaden var WTI upp 0:40 dollar till 96:41 och oljan stiger därmed för femte dagen i rad. Brent var upp 0:51 dollar till 114:22.

“Oljan har fått stöd av det förstärkta konsumentförtroendet i USA”, sade CMC Markets strateg Ric Spooner, när han intervjuades av Bloomberg News på morgonen.

Statistiken över konsumentförtroendet släpptes före helgen och visade då oväntad styrka. Denna vecka väntas statistik över bland annat husförsäljningar och order på varaktiga varor och förväntningarna bland analytiker är att även denna statistik ska visa uppgångar.

Nyhetsfloran från oljemarknaden har i övrigt visat att Saudiarabiens oljeproduktion för närvarande ligger på den högsta nivån på tre decennier, rapporterar Bloomberg News med hänvisning till statistik från Opec. Exporten från Saudiarabien ligger också på en hög nivå, den på månadsbasis den högsta sedan slutet av 2005.

WTI-oljan har stigit nära 4 dollar på en vecka och priset ligger nu på den högsta nivån sedan mitten av maj.

Finansiella placerare minskade sin nettolånga exponering med drygt 7 procent under veckan till den 14 augusti, enligt Commodity Futures Trading Commission.

På basmetallmarknaden var köpintresset mer dämpat under morgonen. Kopparterminen var ned 38 dollar strax efter klockan 9 och balanserade då på 7.500-dollarsstrecket.

Statistik från Kina visar att huspriserna där steg under juli i 49 av de 70 städer som den nationella statistikbyrån rapporterar för. Det är det starkaste prisökningstrycket sedan i maj förra året, skriver Bloomberg News. Tolkningen är att det ökar sannolikheten för åtstramande åtgärder i syfte att hindra en husprisbubbla.

Bland övriga metaller var zinken ned 3 dollar till 1.794, nickel 95 dollar ned till 15.535 och aluminium ned 7 dollar till 1.851.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.