Home > Oljelager stiger, men positiv underton för oljepriset

Oljelager stiger, men positiv underton för oljepriset

På onsdagen publicerade USA:s energidepartement, DOE de amerikanska lagren av råolja. Lagren steg med 0,3 miljoner fat under förra veckan. Förväntningarna låg på att lagren skulle sjunka med 0,5 miljoner fat.

Den inofficiella lagerstatistiken från American Petroleum Institute, som redovisades sent på tisdagskvällen, visade på en nedgång i lagren av råolja med 4,3 miljoner fat.

Importen av råolja steg med 0,59 miljoner fat per dag jämfört med föregående vecka. Lagren i Cushing, leveranspunkt för WTI-oljan, sjönk med 0,67 miljoner fat.

Lagren av bensin ökade med 0,2 miljoner fat. Här väntades lagren ha stigit med 0,8 miljoner fat. Importen av bensin sjönk 0,14 miljoner fat per dag. Lagren av destillat sjönk 0,5 miljoner under veckan. Här väntades en uppgång med 0,9 miljoner fat. Importen av destillat steg med 0,04 miljoner fat.

Kapacitetsutnyttjandet vid raffinaderierna steg med 1,80 procentenheter till 89,3 procent. Analytikerna räknade i genomsnitt med att kapacitetsutnyttjandet skulle ha stigit med 0,50 procentenheter. Importen av oljeprodukter sjönk 0,35 miljoner fat.

Kursutvecklingen på oljemarknaden hos Brent och WTI har den senaste tiden visat framfötterna med en positiv underton när WTI och Brent gett ifrån sig tekniska köpsignaler vid utbrott.

Antalet nettoköpta positioner i WTI-oljan är uppe på den högsta nivån på 15 månader. Detta indikerar att att många aktörer är med på uppgången, vilket i kombination med att priserna är kortsiktigt överköpta inte gör oss förvånade om korrigering sker för WTI och Brent.

Brent-olja
Brent-olja
WTI-olja
WTI-olja

Av: Tradingportalen/Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto