Home > OMX fortsätter uppåt tillsammans med Dow Och Nasdaq!

OMX fortsätter uppåt tillsammans med Dow Och Nasdaq!

OMXS 30 gjorde idag en väldigt stor ”gravestone doji” , vilket är en candlestickformation  som signalerar fortsatt uppgång. Detta tillsammans med ett rekordlågt oljepris borde ge tillfällig skjuts upp för börsen. På lite sikt ser dock utsikterna lite mindre ljusa då ett fallande oljepris signalerar stagnation i ekonomin och dollarn fortsätter sin skarpa uppgång. Det tar dock tid för en trend att vända, och det sker oftast inte i en enda rörelse, precis som den redan har gjort nu efter raset i oktober, det vill säga  att det svänger.  Börsen lär oscillera ett tag runt dessa nivåer där den är just nu innan fortsatt uppgång ett tag till. Råvarucykeln har nu definitivt vänt och vi lär se fortsatta prisfall i olja och metaller.

Båda Eur/Jpy och Usd/Jpy har också gjort skarpa ”gravestone dojis” eller gravstensdojis på svenska intradag vilket bör ge stöd åt börsen tillfälligt och Dow Jones är i skrivande stund upp mer än 1%, upp över sin stängningskurs från igår på 17180 vilket är mycket positivt. Tyska DAX stängde upp 2,46% vilket också är mycket positivt men där finns ingen trend utan bara oscillation vilket långsiktigt ger starka varningssignaler då de europeiska börserna brukar toppa ut först innan de i USA.

En sådan här botten sker dock oftast inte på en enda dag utan det brukar ta några dagar för den kortsiktiga trenden att vända. Folk är rädda och säljer fortfarande på uppgångar, så förvänta er fortsatt volatilitet kring dessa nivåer innan fortsatt uppgång. En viktig sak att hålla koll på inför en större marknadstopp är att volatiliteten ofta stiger när börserna i USA stiger de sista månaderna av en uppgång vilket delvis redan har skett efter börsnedgångarna i  oktober.

crb_1900on2

Reuters-Jeffries CRB-index har toppat!

DAX

Tyska DAX visar på kortsiktig styrka!

 

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto