Home > OMX hämtade upp MA-200

OMX hämtade upp MA-200

OMXS30 fortsatte upp i likhet med börser runt om i världen på fredagen. Vid stängning noterades OMXS30 1,5 procent högre på 1.091. Omsättningen låg då på 19,3 miljarder kronor. Vid inledningen hade vi ett positivt gap där 1080 punkterades. Vi gjorde ett test över 1085 men säljarna tog tillfälligt kontrollen. Efter lunch kom således köparna tillbaka och vi punkterade motstånden på 1085. Kursstaplarna handlades sedan ovan denna nivå resten av dagen.

Teknisk analys – kort sikt:
På kort sikt (någon till några dagar) är sentimentet negativt så länge kursstaplarna befinner sig under 20-dagars medelvärde som just nu noteras kring 1104. Punkteringen av MA-200 innebär att vi nu har ett relativt starkt stöd som måste hållas annars kan en nedgångstakten tillta relativt snabbt. Så länge indexet befinner sig under 1104 skall vi vara beredda på nya kraftiga nedgångar.

Teknisk analys – lång sikt:
Den långsikta trenden är inte förändrad utan pekar fortfarande uppåt. Börsårets nedgång 5,2 procent har gett ett tydligt hack i kurvan och fredagens uppgång stärkte köparna för varje motstånd som passeras och blankarna tvingas stänga sina korta positioner, vilket eldar på uppgången. Etableringen ovan MA-200 minskar risken stor för att en större nedgångsfas skulle varit på väg att etableras.

Slutsats: Den stora urblåsningen (om det nu var en sådan) i tisdags, med en lång svans på nedsidan verkar åtminstone tillfälligt ha stärkt köparna och fått blankare att börja skala ut sig. Punkteringen av MA-200 under fredagen kommer ge köparna stryka vid inledningen. Håller sig index ovan MA-200 under inledningen ser jag goda förutsättningar för att utmana 1104. Punkteras däremot 1089 kommer det inte vara långt till säljknappen och MA-200 utgör då ett ännu starkare motstånd.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto