Home > OMX vänder upp

OMX vänder upp

OMXS30 noterade igår en måttlig uppgång med 0,4 procent till 1102. Av de 84 aktier och index som jag dagligen följer steg 53 och 27 sjönk. Omsättningen
uppgick till 16 miljarder kronor vilket var 9,4 procent högre än snittet.

Teknisk analys – kort sikt:
Gårdagens reversalformation där indexet först punkterade 20-dagars lägsta, men sedan stängde väl ovanför golvet innebär att vi fått en ny
bullishformation för uppgång. Det är den fjärde på bullishformationen på tre veckor och efter de tidigare har nedgångstakten tilltagit för varje gång.

Det som skiljer denna formation från de övriga är ”mängden grön färg” som direkt avspeglar köparnas engagemang och tilltagande självförtroende. Förutsättningarna är goda för att vi såg en botten igår.

På ovansidan bevakar jag åter 1120 följt av 1154 som behöver passeras för att den medellånga trenden åter skall bli positiv.

För tillfället är det varken rätt att köpa för uppgång eller att gå kort (blanka). Den kraftiga korta nedåttrenden dominerar fortfarande, men indexet befinner sig både i en långsiktig uppåtgående trend och är tillfälligt översålt vid golvet i den korta fallande kanalen, vilket hindrade oss att gå kort igår (känns väl bra). Nu behöver gårdagens reversalformation bekräftas sen kan vi se fram emot ett snart test av 1154 som måste tas ut för att vi skall börja övernatta i långa positioner.

Teknisk analys – lång sikt:
Den långa trenden är fortfarande positiv men det är inte långt kvar till den långa positiva trenden utmanas. 1080-nivån där MA-200 mötte upp höll igåroch det var tydligt vilken lättnad det innebar. Nu bevakar jag 1120 på ovansidan och 1080 på nedsidan men nya övernattningar är för tidigt. De som redan sitter i långa positioner kan stanna kvar så länge dagsstängningarna sker ovanför 1080.

Slutsats: Inför dagen är det positivt om OMX-indexet håller sig ovanför 1099. Om indexet faller under denna nivå (mer än några minuter) är det negativt och kommer locka fram blankarna igen. Den kraftfulla och lyckade vändningen igår med en spänd gummisnodd visar att det finns goda förutsättningar att korrelationen med den positiva månadsskifteseffekten kan utgöra en vändningsformation. Som vanligt är det alldeles för tidigt att ropa hej efter en dags positiv analys men mycket tyder som sagt på att det kan bli en vändning från nuvarande nivå.

Motstånd: 1108 / 1112 / 1120 / 1149 / 1154 / 1170 / 1183
Stöd: 1089 / 1080 / 1075 / 1051 / 1027

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.