Home > OMX vecka 51

OMX vecka 51

OMXS30 som förra veckan gick ner under en lugn handelsvecka ligger nu i ett stödområde. Indexet skulle härifrån kunna hämta kraft för en vändning uppåt.

OMXS30 gick förra veckan ned 2,7% under en relativt lugn börsvecka. Det var inga stora kast som de vi annars har vant oss vid de senaste månaderna. Indexet är nu inne i det  stödområde mellan 940 och 926 som vi tidigare siktat på att vi skulle komma ned till.

OMXS30 är också efter den senaste tidens nedgångar inte längre lika överköpt som tidigare och vi får nu se om vi kan få  tecken på att indexet börjar bottna ur. Stochastic indikatorn är till exempel inte riktigt nere på några översålda nivåer ännu, men den börjar närma sig det.

Skulle emellertid  inte stödnivån vid 926 hålla riskerar indexet att gå ner till den uppåtgående trendlinje som ger stöd vid ca 890, eller till de horisontella stödnivåerna vid ca 870, ca 850 eller ca 830.

Får vi däremot se en vändning uppåt så har vi kraftigt motstånd vid ca 993 att brottas med. Skulle OMXS30 etablera sig över 993 så ges köpsignaler som indikerar en uppgång till minst motståndsnivåerna kring 1 037-1 050.

Den längre trenden, som vi definierar som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortfarande nedåtriktad och lär troligen vara så under den närmaste tiden. Den korta trenden är mer oregelbunden, men kommer nog snart välja riktning allteftersom börsen väljer väg.

Har man följt vårt kortsiktiga rekommendation med en blankning av indexet så bedömmer det nu som hög tid att gå ur positionen, eller att iallfall sätta en tajt stop loss på den. Vi är som tidigare sagt inne i målområdet 940-926 för blankningen och från detta snart översålda läge kan vi lätt få starten på ett sedvanligt januarirally.

Vi fortsätter att rekommendera köp av OMXS30 om indexet går över motståndet vid 993 och får köpsignal. Köp dock gärna relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Sikta på 1 050-1 100. Stop loss 979.

En lite mer spekulativ strategi är köpa här nere vid stödområdet 940-926. I så fall rekommenderar vi en stop loss på 914.

OMXS30 (Dagdiagram)
OMXS30 (Dagdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.