Home > OMX30 inleder torsdagen upp

OMX30 inleder torsdagen upp

Det var överlag nedåt på aktiemarknaderna under onsdagen. OMXS30 föll 2,7 procent till noteringen 904,6. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 26,7 miljarder kronor. Sentimentet sänktes av att franska banker sargades av ryktena om nedgradering med nedgångar på runt 15 procent. Även i Sverige var sektorn ned mer än index.

På råvarumarknaden fortsätter oljan att stiga. Igår visades statistik från USA:s energidepartement, DOE, att de amerikanska lagren av råolja sjönk med 5,2 miljoner fat under förra veckan. Guldet backar marginellt på morgonen efter att ha varit uppe vid 1818 dollar. CME Group har höjt marginalkravet med 22 procent till 7.425 dollar per kontrakt.

Teknisk analys OMXS30: Veckan har präglats med intradagsrörelser av historiska proportioner där OMXS30 har fallit genom en rad potentiella stödnivåer. Tisdagens uppgång blev som befarat inte långvarig. Eftersom vi befinner oss i en bear market bör kommande uppgångar betraktas som tillfälliga.

I gårdagens upplaga beskrev vi reversalformationen Bullish Engulfing som bilades efter tisdagens handelssession. Som väntat fick vi en positiv inledning där köparna hade övertaget. Såldes slog säljarna snabbt till och pressade kursen mot lägre nivår.

Inför dagen kan vi vänta oss en positiv inledning där vi bevakar 950 som viktig teknisk nivå på ovansidan.

Slutsats: Vi behåller blankade positioner och fortsätter att avstå från att agera på köpsidan.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto