Home > OMXS30 utmanar taket

OMXS30 utmanar taket

Stängningen ovan MA-20 under måndagen gav som väntat en positiv öppning under tisdagen. Dock så avtog köptrycket och volymen vilket ledde till att vi fick en svagare utveckling under dagen. Stängningen skedde högt upp på dagsstapeln vilket visar att det var bra styrka hos köparna på sluttampen hela vägen upp till stängningskursen vid 1106. Nedgången skrevs till 0,05 procent och omsättningen till 13,1 miljarder kronor.

Studerar jag USD/SEK i ett 60-minutersdiagram (som jag använder för swing) noteras dollarn vid 6,32 i skrivande stund och har punkterat motståndsnivån vid 6,28. Dollarn har stärkt mot kronan de handelsdagarna och jag förväntar mig att kursen är på väg och test av MA-20 vilket innebär en fortsatt uppgång.

Dagsmomentum var i fredags nere och vände kring 30 är nu uppe tillbaka på 49-nivån. MACD som har positionerat sig under nollinjen ett bra tag nu börjar bilda en cross over.

Teknisk analys – kort sikt:
Igår skrev jag att en etableringen ovan MA-50 och svansen under fredagens kursstapel skulle ge köparna extra självförtroende under dagen, men om kursen skulle falla tillbaka under MA-50 kunde nedgången tillta. Detta skedde under gårdagen, kursen punkterade MA-20 som vi betraktade som motstånd men kursen återhämtade sig strax innan stängning och stängde återigen ovan MA-50. Detta innebär att det korta sentimentet fortfarande är starkt och svansarna på gårdagens stapel ger ytterligare stryka till köparna. Dagens notering befinner sig vid taken taket av trendkanalen och det blir intressant att se om kursen har styrka att fortsätta upp.

Teknisk analys – lång sikt:
På lång sikt pekar trenden fortsatt uppåt, men alla medelvärden är inte ”sorterade i rätt ordning”. Kursstaplarna befinner sig nu ovan MA-200 och primärtrenden som tidigare var hotad börjar nu stärkas. Inför gårdagen hade vi en kicker formation som skulle kunnat resultera i en nedrekyl, så blev det nu inte.

Slutsats: Inför dagen är det i första hand MA-50 på nedsidan som bevakas i vanlig maner och gårdagens högsta vid 1111. Etablerar sig indexet över MA-20 är det positivt för ”swingsentimentet” och vi kan förvänta oss att kursen utmanar 1111 inom kort. Skulle MA-50 punkteras bevakar jag 1089 som utgör MA-200. Även om det mesta tyder på en initial uppgång är det mycket som kan hända i eftermiddag när all statistik presenteras. Dessutom befinner sig index vid taket av trendkanalen vilket innebär att index tidigare vänt ner vid detta område.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto