Home > OMXS30 är avvaktade med låg volym

OMXS30 är avvaktade med låg volym

OMXS30 inledde veckan minst sagt skvalpigt igår. Efter lunch stabiliserade sig index och rörde sig i en uppåtgående trend. Stängningen vid 1130 motsvarade en uppgång med 0,23 procent. Omsättningen var låg och uppgick till måttliga 11,6 miljarder kronor. För andra handelssessionen i rad har index stängt ovanför det glidande medelvärdet på 50 dagar.

Momentum-indikatorerna visar styrka. Relativt styrkeindex noterade 26,80 som lägst under maj månad men har därefter bildat två högre toppar. Även MACD pekar upp. USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv försvagades under gårdagen och noteras i skrivande stund på 6,37.

Primärtrenden
Den långa trend (från ett till flera år) som jag definierar med hjälp av MA-200 pekar fortfarande upp. När vi zoomar ut diagrammet ser vi att årets nedgång på 1,6 procent endast bildat ett hack i kurvan.

Sekundärtrenden
Den medelånga trenden (från några veckor till månader) har avtagit och MA-50 ligger i ett horisontellt läge. Primärtrenden utmanas när köparna försöker ta sig ovan 1135 nivån. Index har sakta men säkert börjat närma sig 1135-nivån och nu är avståndet mindre än 1 procent.

Tertiärtrenden
Den korta trenden (från någon dag till några veckor) har inte förändrats sedan gårdagens analys utan trenden pekar tydligt upp. Det viktigaste motståndet på ovansidan är fortfarande 1135 och på nedsidan har vi 1120 under bevakning.

Slutsats
Inför dagen har vi momentum med oss och köparna har haft ett tydligt övertag under de senaste handelssessionerna. Gårdagens kursstapel indikerar styrka hos köparna. Dock är det alldeles för sent eller rättare sagt, för tidigt att gå lång. Först ovan 1135 effektueras en köpsignal.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.