Home > OMXS30 avslutade veckan med doji

OMXS30 avslutade veckan med doji

OMXS30 startade börsveckan starkt, men tappade ångan och föll tillbaka under tisdagen och onsdagen. Under torsdagen och fredagen återtog köparna kontrollen och pressade upp kursen. Under fredagen var index uppe vid 1173, men under timmarna innan stängning fick vi ett tillbakafall och index stängde veckan på 1167.

17:e maj skrev jag: ”På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden fortfarande stigande och index befinner sig ovanför samtliga medelvärden som pekar upp. Närmaste hinder på uppsidan utgörs av årshögsta vid 1180-1183. Stöd på nedsidan hittar vi vid 1167, följt av 1157.”

1157 som utgjorde den närmaste stödnivån på nedsidan stod pall både under tisdagen och onsdagen. Under torsdagen och fredagen talade mycket för att index skulle återhämta sig och därav hade vi motståndet 1167 under bevakning.

MACD-indikatorn uppvisade negativ divergens vid toppen den 11:e maj. Divergensen signalerade en rekyl eller flackare uppgångfas. Resultatet blev en mildare rekyl under början av veckan, men köparna återtog sedan kontrollen vid 20-dagars glidande medelvärde. Dagsmomentum (RSI-14) har vänt upp och noteras på 56,32.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv bildade en topp i början av veckan för att sedan korrigera ner. Dollarns försvagning under slutet av veckan gav bränsle till de amerikanska börserna som steg. En första räntehöjning från den amerikanska centralbanken ser ut att dra ut på tiden. Det kan betyda att den senaste tidens dollarrevansch riskerar att bli kortvarig,

På lång sikt (från ett till flera år) använder vi MA-200 för att definiera den längre trenden. I dagsdiagrammet nedan ser vi att trenden är stigande. Detta innebär att vi ska fortsätta leta efter köpsignaler och försöka tajma in dem så bra som möjligt. När vi anger nya köpsignaler på längre sikt gör vi detta ofta i samband med en rekyl med bibehållen stigande trend.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden fortfarande stigande och index befinner sig ovanför samtliga medelvärden som pekar upp. Detta anser vi vara positivt för börsklimatet och vår skyldighet i vår trendföljande strategi är att navigera efter fortsatt uppgång. Vi kan konstatera att MA-20 har agerat ett viktigt stöd under den senaste tiden och därför bevakas MA-20 som stöd tillsammans med de horisontella linjerna i diagrammet.

Slutsats: Sentimentet är fortfarande positivt trots fredagens tillbakafall under fredagens sista timmar. Under fredagen bildades en doji formation som säger oss att investerarna är avvaktande och ifrågasätter trenden. Således är samtliga trender stigande och vi kan agera på köpsidan, men mindre positioner än normal rekommenderas.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 1167 / 1180-1183 / 1190 / 1230
Stöd: 1157 / 1144 / 1135 / 1120

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto