Home > OMXS30 bekräftar den medellånga trenden

OMXS30 bekräftar den medellånga trenden

OMXS30 noterade igår en nedgång med 1,3 procent till 1098. Av de 84 aktier och index som jag dagligen bevakar föll 68 och 14 steg. Omsättningen uppgick till 17 miljarder kronor vilket var 16,6 procent högre än snittet.

Teknisk analys – kort sikt:
Igår fick vi både en ny lägre 20-dagars högsta- och lägstastängning och det innebär att både det korta och medellånga sentimentet nu är att betrakta som negativt.

På ovansidan bevakar jag åter 1120 följt av 1154 som behöver passeras för att den medellånga trenden åter skall bli positiv.

För tillfället är det varken rätt att köpa för uppgång eller att gå kort (blanka). Den kraftiga korta nedåttrenden dominerar för tillfället, men indexet befinner sig både i en långsiktig uppåtgående trend och är tillfälligt översålt vid golvet i den korta fallande kanalen, vilket bör hindra oss från att gå kort. Vi behöver ha en bekräftelse genom att åtminstone toppen vid Köp (övernattning) är uteslutet så länge inte 1154 tagits ut.

Teknisk analys – lång sikt:
Den långa trenden är fortfarande positiv men det är inte långt kvar till den långa positiva trenden utmanas. Punkteras 1100-nivån möter 1080 som nästa stöd och därefter ser det tunt ut med stöd, men det lär jag förhoppningsvis få anledning att återkomma till.

Slutsats: Även om den starka avslutningen igår spiller över till inledningen och skapar en initial uppgång när börsen öppnar idag är jag inte så säker på att köparna har det självförtroende som krävs för att vända den kortsiktigt negativa trenden. Visar det sig att säljarna enkelt tar tillbaks kommandot vid någon av de närmaste motstånden kan vi få en ny röd dag.

Motstånd: 1098-1100 / 1108 / 1120 / 1136 / 1154
Stöd: 1089 / 1080 / 1061 / 1043

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.