Home > OMXS30 – Hanging Man signalerar nedgång

OMXS30 – Hanging Man signalerar nedgång

OMXS30-index var upp 0,1 procent till 1163 under veckans första handelssession. Omsättningen var 11,3 miljarder kronor.

2:a mars: ”Inför dagen drar jag sentimentlinjen vid 1166. En etablering ovan kommer definitivt stärka köparna och trycka upp kursen mot högre höjder.”

Någon etablering ovan 1166 vart det inte och vi såg direkt vid inledningen att index skulle utvecklas med dragning nedåt under måndagen.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv har rört sig sidledes i ett relativt tajt intervall de senaste dagarna och noteras på 6,00 i skrivande stund.

MACD uppvisar en negativ divergens efter den senaste tidens snabba uppgång. Divergensen flaggar för att en liten rekyl nedåt kan komma att ske. Detta ser jag som en möjlighet att reagera på rekylerna för hitta bra köptillfällen och fortsätta navigera för uppgång på längre sikt.

På medellång sikt (från några veckor till månader) pekar trenden upp och etableringen ovan 1157 innebär att vi tagit oss ur vårt neutrala intervall som vi tidigare befann oss i. På ovansidan är det relativt fritt från närliggande motstånd. 1180-1183 utgör det första motståndsområdet som hamnar under bevakning.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden upp och så länge indexet håller sig ovanför MA-20 som lutar uppåt är det kortare sentimentet positivt, punkteras medelvärdet är det en del som passar på att kliva av vilket kan sätta press och fart på en rekyl. Således är gårdagens kursstapel i form av en Haning Man av negativ karaktär. Detta är en reversal formation som signalerar att säljarna tagit över kontrollen.

Slutsats: Inför dagen talar mycket för att index sätts under press inledningsvis. Avståndet till motståndet 1183 är 1,7 procent och vi kan komma att se jojoliknande rörelser innan vi når dit. Punkteras 1157 förlitar jag mig på 1144-nivån.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 1166 / 1183 / 1196
Stöd: 1157 / 1144 / 1135 / 1131 / 1120

OMXS30 - Dagsdiagram
OMXS30 - Dagsdiagram

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.