Home > OMXS30 bildar en stigande trendkanal

OMXS30 bildar en stigande trendkanal

I måndags bröt OMXS30 under 1157. Efter punkteringen av stödet tilltog nedgången och index nådde 1130 för att sedan återhämta sig under veckan. I dagsdiagrammet nedan har vi markerat en uppåtgående trendkanal som hamnar under bevakning. Faller OMXS30 under golvet av trendkanalen kan vi se att det blir en längre period av nedgång.

Den 21:a maj skrev jag:På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden fortfarande stigande och index befinner sig ovanför samtliga medelvärden som pekar upp. Detta anser vi vara positivt för börsklimatet och vår skyldighet i vår trendföljande strategi är att navigera efter fortsatt uppgång. Vi kan konstatera att MA-20 har agerat ett viktigt stöd under den senaste tiden och därför bevakas MA-20 som stöd tillsammans med de horisontella linjerna i diagrammet.

När index punkterade stödet MA-20 påverkades sentimentet negativt och vi fick se index falla kraftigt under början av veckan ner mot 1130.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv vände ner under veckan efter att ha misslyckat forcera motståndet som utgörs av den längre fallande trendlinjen. Valutaparet avslutade veckan på 6,23. Under morgonen öppnade valutaparet ner, men har börjat återhämta sig och noteras på 6,24.

VIX (Volatilitetsindex) föll kraftigt under veckan efter att rekylerat upp till 20-nivån. Veckans stängning på 16 anses vara låg och ger utrymme för uppgång.

VIX och USD/SEK
VIX och USD/SEK

På lång sikt (från ett till flera år) använder vi MA-200 för att definiera den längre trenden. I dagsdiagrammet nedan ser vi att trenden fortfarande är stigande. Avståndet till MA-200 uppgår till 2,7 procent. Så länge inte MA-200 punkteras ska vi fortsätta leta efter köpsignaler och försöka tajma in dem så bra som möjligt. När vi anger nya köpsignaler på längre sikt gör vi detta ofta i samband med en rekyl med bibehållen stigande trend.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av MA-20 fallande och sentimentet påverkades negativt när 1157 punkterades vid förra veckans inledning. Mot slutet av veckan återhämtade sig index och stämde av dessa nivåer underifrån.

Slutsats: Det har bildats en stigande trendkanal som vi kan använda för att agera. Faller OMXS30 under golvet trendkanalen kan vi se att det blir en längre period av nedgång. De kommande dagarna håller jag ett extra öga på 1140-nivån. 1140 utgör fredagens längsta notering och MA-50 noteras vid 1140,77.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd:  MA-20 / 1157 / 1167 / 1173 / 1183
Stöd: 1140 / MA-50 / 1135 / 1120 / 1105 / 1045

OMXS30 (daily)
OMXS30 (daily)
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.