Home > OMXS30 börjar står inför ett avgörande scenario

OMXS30 börjar står inför ett avgörande scenario

OMXS30 börjar står inför ett avgörande scenario. Innan vi går in på det tekniska så kan vi konstatera att OMXS30 rörde sig uppåt igår innan lunch och vi noterade 115 som högst. Säljarna tog sedan över kontrollen och pressade ner kursen till 1103. Avslutningen var stark och stängningen skedde på 1113 som motsvarade en uppgång med 0,66 procent.

Studerar jag USD/SEK i ett 60-minutersdiagram (som jag använder för swing) noteras dollarn vid 6,33 i skrivande stund. Gårdagens utveckling innebar en uppgång med 0,49 procent och var förhållandevis händelsefattig. Dollarn har stärkt sig mot kronan de senaste handelsdagarna och jag förväntar mig att kursen är på väg och test av MA-20 vilket innebär en fortsatt uppgång.

MACD-indikatorn har nu genomfört en så kallad crossover. Således lägger vi inte allt för stor vikt av signalen eftersom den skett under nollinjen. Detta skulle ge oss allt för många felaktiga signaler.

Teknisk analys – kort sikt:
Igår skrev jag att det korta sentimentet fortfarande är starkt och svansarna på måndagens stapel ger ytterligare stryka till köparna. Dagens notering befinner sig vid taket av kilen och det blir intressant att se om kursen har styrka att fortsätta upp. Även om det kortsiktiga sentimentet är starkt möter vi ett flertal motstånd. MA-50 och trendkanalens tak utgör motstånd och vi kan få se ett nedslag från dessa nivåer.

Teknisk analys – lång sikt:
I detta perspektiv har ingenting förändrats. På lång sikt pekar trenden fortsatt uppåt, men alla medelvärden är inte ”sorterade i rätt ordning”. Kursstaplarna befinner sig nu ovan MA-200 och primärtrenden som tidigare var hotad börjar nu stärkas.

Slutsats: Dagens notering innebär att jag är försiktig med långa positioner. Vi ser tydliga motstånd inom räckhåll som kan få kursen att vända tillbaka ned mot kilens botten. I dagsläget är det bästa att ligga utanför marknaden för att se hur index kommer att utveckla sig. Ett utbrott ovanför kilen effektuerar en köpsignal och vid en vändning ned tar vi sikte på 1040.

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto