Home > OMXS30 – Börsveckan inleds positivt

OMXS30 – Börsveckan inleds positivt

Föregående vecka blev ju som helhet kanske inte någon märkvärdig historia men svängningarna var stora. Börsveckan avslutades med en rejäl uppgång på fredagen. OMXS30 slutade 2,1 procent högre till noteringen 957,6. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 18 miljarder kronor.

Detaljhandelns försäljning i USA, exklusive bilar, steg 0,5 procent i juli, vilket var mer än förväntade 0,3 procent. I ett pressmeddelande från H&M under morgonen framgår att klädkedjans försäljning steg med 3 procent under juli, jämfört med motsvarande månad föregående år. Förväntningarna låg vid en total försäljningsökning om 4,6 procent.

På råvarumarknaden handlades guldet på negativt territorium under morgonen men noteras i skrivande stund på 1744,2, strax ovanför fredagens stängningskurs.

De asiatiska börserna avancerade på måndagen efter förra veckans starka avslut från Europa och USA. Japans GDP kom även ut starkare än förväntat och bidrog till den ökade riskaptiten.

Teknisk analys OMXS30:

Under förra veckan noterade OMXS30 uppgång och nedgång varannan dag för att avsluta veckan starkt under torsdag och fredag. Stödet 920 testades under fredagsförmiddagen och vi fick se köpsidan stärkas och avsluta veckan starkt. En Hammer-formation har bildats i veckodiagrammet (inflikad bild i dagsdiagrammet nedan). Den långa skuggan på nedsidan av kursstapeln visar att köparna har återtagit kontrollen av handeln.

Föregående vecka blev ju som helhet kanske inte någon märkvärdig historia med en marginell uppgång. Därför behöver vi inte revidera vår ståndpunkt utan trenden är fortfarande definierad som fallande och uppgångar ses som motreaktioner på kort sikt.

Härifrån bevakar vi nu hur långt pågående motreaktion tar oss. Ser vi en återetablering inom den fallande trendkanalen som är markerad i dagsdiagrammet samt ovanför det glidande medelvärdet på 20 dagar faller köpsignaler på plats. Blir denna nivå bara avstämd väntar således nya försök nedåt och därmed ett nytt test av 893-905 kort därefter.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)

Slutsats: Blankade positioner behålls. Inför dagen kan vi vänta oss en stark inledning på börsveckan som kan anses som en motreaktion i den rådande bear marknaden.

Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto