Home > OMXS30 – Dags att bryta alla motstånd!

OMXS30 – Dags att bryta alla motstånd!

En av de största orsakerna är att det är vad marknaden gör, det vill säga nonchalerar så kallade ”stöd och motstånd”. Detta för att det  helt enkelt  är ett hitte-på. Ett sätt för människor att strukturera någonting där ingen struktur finns. Dra man dessutom ut en linje från en relativ botten utan att skära nästa relativa botten ser man så gott som alltid att linjen bryts vid exakt fel tidpunkt: Efter detta fortsätter aktien sin trend igen. Slutligen var uppmärksam på att en dragen trendlinje blir felaktig om man byter diagramskala från till exempel aritmetisk till logaritmisk skala.

Trots detta har det pratats mycket om just dessa ovanliggande motståndsnivåer i media, och journalister och analytiker har aldrig rätt som grupp. Det är inte för inte det finns många ordspråk om att sälja när en aktie gör rubriker i pressen: Analytikerna är oftast de sista som lägger märke till en trend och deras intresse blir aktiens sista dödskyss.

Ytterligare någonting som har bekymrat mig på sistone är att  många har ställt sig negativa till börsen medan intensiteten på nedgångarna bara minskat. Därutöver är många aktier nära eller över sina högstanoteringar eller stiger med begynnande paraboliska rörelser. Det är aktier som Elekta, Hexpol, Hexagon, Wallenstam, Melker Schörling, Electrolux, Assa Abloy och Aarhus Karlshamn för att nämna några. Dessa måste göra vad jag kallar ”urblåsningstoppar”, det vill säga en typ av kraftig volatilitetsökning och fall efter en parabolisk rörelse för att det överhuvudtaget ska kunna bli en större nedgång.

Index är ju bara en mängd aktier: OMX är ingenting utan sina komponenter. Kanske marknaden faller efter detta men det kommer inte ske just nu. Det är också en synd att säga ”hit men inte längre” En trend kan hålla på längre än du klarar av att behålla ditt förstånd, eller dina negativa positioner. Börsen kan med andra ord med lätthet gå upp till 1140, 1160, 1200, 1250 eller ännu högre?

För att ta upp ytterligare ett ordspråk skall man ju inte bekymra sig om vad marknaden kan göra, (Du har absolut ingen kontroll över det.) utan bara vad du ska göra om den går dit!

Riktigt kortsiktigt så är det faktiskt nedgångsdags på börsen! Med det menar jag just nu! Denna rekyl lär sätta tonen på börsen framöver, så pass på! När den är över utvärdera den utifrån ett Dow-Theory perspektiv! Man kan såklart blanka men man bör akta sig för om man inte vet vad man gör, vilket å andra sidan gäller all aktiehandel. I andra områden kan man åtminstone fråga någon annan och det är relativt lätt att avgöra vem man ska vända sig till, men i aktiehandel är det ju själva bedömningsförmågan som sätts på prov vilket gör att du inte får något mervärde av att fråga någon annan iallafall om du inte är bra på att bedöma i första hand. Hursomhelst skulle det förvåna mig om OMXS30 gick under 1050 nu på kort sikt.

Så det är bara vänta på urblåsningstopparna och göra det man alltid gör under tiden. Behöver man ytterligare råd skall man nog inte handla alls, vilket är det enda råd som många borde ta till sig.

Bra aktiehandel kan jämföras med den typ av verksamhet gamar ägnar sig åt. Med det menar jag riktiga gamar, det vill säga de arter av fåglar som äter kadaver. Gamen slösar inte energi i onödan, låter någon annan göra grovjobbet och dyker upp först när det är dags för måltiden! Precis så skall du göra när du handlar, men se till att likt gamen hålla stenkoll  på dina potentiella måltider; från ett säkert avstånd! Det är din konkurrensfördel!

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto