Home > OMXS30 – Det korta perpektivet

OMXS30 – Det korta perpektivet

Det var ett svaghetstecken av OMXS30 att inte kunna hålla gårdagens förmiddagsuppgång. OMXS30 var uppe på 1 110 men slutade på 1 095.

OMXS30 som i skrivande stund ligger på 1 095 har ett motståndsområde mellan ca 1 110 och 1 128.  Se 60 minuter diagrammet nedan. Det ser för närvarande svårt ut för börsen att kunna utmana dess nivåer.

Nyhetsflödet nu är lite lätt baissat. Förtroendet för Spanien sjunker. De spanska räntorna går upp. Vinsterna rasar i Kinas storbolag. Framförallt inom stål, fordonstillverkning och petrokemisk industri.

Tidigare har gruvbolaget BHP Billiton sagt att Kinas efterfrågan på järnmalm ”mattas av”. Efterfrågetillväxten på järnmalm som används för att tillverka stål kommer att falla till ”ensiffriga tal om det inte redan inträffat”.

VIX är också på mycket låga nivåer. Det ligger mycket i det som Henrik Mitelman skrev i dagens DI: ”…sannolikheten för negativa överraskningar ökar när de flesta redan är positiva.”

I det korta perspektivet har OMXS30 stödnivåer kring 1 068 och 1 085. På den något längre horisonten så ligger OMXS30 i ett intervall med bas ca 1 055 och tak ca 1 128 och slår fram och tillbaka. Se också vår OMXS30 veckoanalys.

Vi rekommenderar att man använder uppgångar till att blanka indexet. Detta då vi bedömer att risken är störst att OMXS30 bryter ur intervallet på nedsidan.

OMXS30 (60 minuters diagram)
OMXS30 (60 minuters diagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.