Home > OMXS30 – Doji etablerad under trendkanalen

OMXS30 – Doji etablerad under trendkanalen

Stockholmsbörsen har lagt en slagig vecka bakom sig, med en dragning åt det negativa hållet. Efter fredagens stora fall präglades börsveckans första handelsdag av obeslutsamhet.

Den 30:e maj skrev jag: Det har bildats en stigande trendkanal som vi kan använda för att agera. Faller OMXS30 under golvet trendkanalen kan vi se att det blir en längre period av nedgång. De kommande dagarna håller jag ett extra öga på 1140-nivån. 1140 utgör fredagens längsta notering och MA-50 noteras vid 1140,77.

I föregående analys kunde vi urskilja en stigande trendkanal som är markerad i dagsdiagrammet nedan. I efterhand kan vi konstatera att när 1140-nivån punkterades tilltog nedgångstaken och golvet av trendkanalen punkterades under tisdagen.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv vände ner för två veckor sedan efter att ha misslyckat forcera motståndet som utgörs av den längre fallande trendlinjen. Under morgonen ökar dollarn marginellt och noteras i skrivande stund till 0,07 procent.

VIX (Volatilitetsindex) föll 2,32 procent under tisdagen och har rört sig sidleds de senaste 4 handelssessionerna. Index noteras på 18,02.

MACD är på väg att punktera nollinjen och därmed etablera sig på bearish område. Dagsmomentum (RSI-14) pekar ner och noteras på 47,28.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av MA-20 fallande och sentimentet påverkades negativt när 1140 punkterades i fredags. Fallet fortsatte och kursen bildade under tisdagen en doji formation under golvet av den stigande trendkanalen.

En doji formation indikerar stor obeslutsamhet bland investerarna. De långa skuggorna på stapeln visar att kursen handlades långt ovanför och nedanför öppningskursen, men att stängningskursen sammanfaller med öppningskursen.

Slutsats: Kombinationen av den fallande korta trenden och etableringen under golvet av den stigande trendkanalen effektuerar en kortsiktig säljsignal till utbrottshandlare. Således indikerar tisdagens doji formation obeslutsamhet bland investerarna, vilket innebär att vi tajtar till nödutgången vid en blankad position.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd:  1135 / MA-50 / MA-20 / 1157 / 1175 / 1183
Stöd: 1120 / MA-200 / 1105 / 1045

 

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto