Home > OMXS30 – Doji visar på obeslutsamhet

OMXS30 – Doji visar på obeslutsamhet

Stockholmsbörsen steg för tredje dagen i rad under måndagen efter att haft en del svajningar under handelssessionen. OMXS30 index var upp 1,0 procent till noteringen 967,6. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till för augusti 2011 måttliga 12,2 miljarder kronor.

I Asien var utvecklingen blandad under morgonen. Googles köp av Motorola Mobility Holdings vittnade om låga värderingar och förbättrade humöret i regionen.

På råvarumarknaden fortsätter uppgångarna. Vi fick en liten dipp i guldet i torsdags men under gårdagen och morgonen har vi sett en viss återhämtning. Även silver har haft uppgångar de senaste handelssessionerna. Att försvagning i dollarn har gynnat ädelmetallerna. Brent-oljan har stigit kraftigt efter att ha vänt nere vid stödet 105 dollar och noteras under morgonen på 109,13 dollar.

valutamarknaden fortsätter dollarn att falla. Noteras på 6,42 och närmar sig golvet av trendkanalen. Vi kan även notera att CHF som agerat Safe Haven faller under dagen efter att ha stigit kraftigt  fyra dagar i rad.

Teknisk analys OMXS30

Den senaste uppgångssviten på 3 dagar är en väntad och hälsosam motreaktionen efter det kraftiga fallet på en kort tid. OMXS30 befann sig på extremt översålda nivåer, vilket indikeras av Stochastics indikatorn i dagsdiagrammet nedan.

Hur långt denna motreaktion fortsätter i den fallande trenden är svårt att säga. Mycket handlar nu om psykologi där stöd- och motståndsnivåer fungerat som vändningspunkter. Under måndagen bevakade vi 967 som ett motstånd och denna nivå blev efter dagen lika med stängningskursen.

Efter måndagens handel bildades en dojiliknande formation som indikerar stor obeslutsamhet bland säljare och köpare. Närmaste nivå på ovansidan är nu 970 följt av 980, men mycket talar för att säljarna kommer att ta över taktpinnen och testa av nivåer på nedsidan. Närmaste stöd finner vi vid 940 följ av 920.

Slutsats: Blankade positioner behålls. Som trendföljare navigerar vi efter den fallande trenden, vilket innebär att vi letar efter nya säljsignaler. Säljsignal effektueras om vi ser misslyckad etablering ovanför 1000.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto