Home > OMXS30 etablerar allt lägre toppar och bottnar i priskanalen

OMXS30 etablerar allt lägre toppar och bottnar i priskanalen

Igår lurpassade de stora elefanterna och säljtrycket var massivt när Stockholmsbörsen och övriga europeiska börser öppnade igår. Stödnivån kring 1100 punkterades redan i inledningen och utgjorde sedan ett sekundärt motstånd i samband med att gapet täpptes till. Efter högstanoteringen klockan 10:00 dominerade säljarna i stort sett hela dagen.

Stängningen vid 1091,56 motsvarade en nedgång med 0,97 procent. Börsen har hittills backat 5,9 procent i år. Omsättningen som uppgick till 13 miljarder kronor var högre än i fredags, men 10 procent lägre än snittet. Av de 84 aktier och index som jag bevakar varje dag föll 81 och en steg.

Teknisk analys – kort sikt:
På kort sikt (någon till några dagar) är sentimentet negativt så länge allt lägre toppar och bottnar bildas i priskanalen. Punkteras 1091 och indexet håller sig kvar under nivån med minst två dagsstängningar i rad ökar risken för en tilltagande nedgång.

För tillfället är det varken rätt att köpa för uppgång eller att gå kort (blanka). Den kraftiga korta nedåttrenden dominerar fortfarande och för den som inte har något emot att gå emot trenden kan ett eventuellt tretick vara en bra blankningssignal i swingperspektiv.

Teknisk analys – lång sikt:
På lång sikt pekar trenden fortsatt uppåt, men är nu på väg att utmanas. Ingen av de medellånga och korta medelvärdena pekar längre uppåt och MA-10 är nu helt platt. Riktningen på MA-100 använder jag för att bestämma om det är tillåtet att köpa eller blanka på medellång sikt och just nu är 100-dagars medelvärde helt platt.
Även om det är många varningssignaler behöver kursstaplarna etablera sig, tydligt, under MA-200 för att vi ens skall fundera på att börja navigera för nedgång. Vi måste samtidigt vara medvetna om att vi får förflytta oss till augusti månad för att hitta ett scenario som påminner om detta.

Slutsats: Igår pekade allt teknisk på att vi skulle få en uppstuds, åtminstone i inledningen. Vad händer, jo de stora elefanterna tömmer tillgängliga volymer under inledningen och vi fick en nedgång på nästan en procent. Även om primärstödet håller emot idag pekar det mesta på att vi får en nedgång som utmanar även den viktiga 1078-nivån (kanske till och med 1069). Mitt råd är att ta det försiktigt och tassa fram med mindre positioner än vanligt. En vändning uppåt kan locka till sig ”tunga” köpare som tycker börsen blivit billig men…

 

 

 

Motstånd: 1100 / 1107 / 1119 / 1132 / 1135

Stöd: 1087 / 1082 / 1078 / 1069 / 1056

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto