Home > OMXS30 – Fler försök på nedsidan väntas

OMXS30 – Fler försök på nedsidan väntas

Stockholmsbörsens index OMXS30 handlades i rött under större delen av onsdagen. Efter de tysk-franska ledarna motsatt sig alla tankar på en euroobligation i nuläget var banksektorn generellt svag i Europa, men repade sig efter hand och stängde utan större förändringar.

I eftermiddag redovisas ett helt knippe USA- statistik, som KPI, antalet nyanmälda arbetslösa, Bloomberg konsumentförtroende, försäljning av befintliga bostäder, ledande indikatorer samt Philadelphia Fed index.

Den viktigaste statistik vi bör hålla ett öga på är KPI som väntas ha ökat med 0,2 procent i juli och kärn- KPI med lika mycket.

På råvarumarknaden fortsätter priserna gynnas av en svagare dollar. Brent-oljan tagit mark de senaste 5 handelssessionerna och noteras i skrivande stund på 110,51. De amerikanska lagren av råolja steg med 4,2 miljoner fat under förra veckan, enligt statistik från USA:s energidepartement, DOE. Enligt Bloomberg News väntades lagren sjunka med 0,5 miljoner fat.

Bland ädelmetallerna har rörelserna varit små de senaste dagarna. Guldet är 24 dollar ifrån förra veckans toppnoteringar och  silver närmar sig det övre Bollingerbandet. Inga signaler har fallit på plats i dagsläget.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv handlas på 6,34 på morgonen och har fallit sedan en lägre topp bildades 11:e augusti.

Teknisk analys OMXS30

Vid stängning var OMXS30 i det närmaste oförändrat till noteringen 957,5. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 13,9 miljarder kronor. Om vi backar bandet har vi bakom oss en snabb och kraftig nedgång. Sedan sista toppen den 8:e Juli har OMXS30 fallit drygt 25 procent inom loppet av drygt en månad.

I slutskedet av fallet började jag skriva om att marknaden var extremt översåld och att vi väntade oss en motreaktion uppåt. Statistiskt sett sker en motreaktion 9 gånger av 10 i försök att täppa till gaps som bildats.

Nu är frågan om köparna gör tar motreaktionen mot 1000 eller om säljarna återigen tar överhanden. De senaste dagarna har det stretat emot på uppsidan och index har svårigheter att etablera sig ovanför 967. Ju längre tid motståndet står pall desto större vikt anser vi nivån agera. När ett utbrott sedan sker blir det desto mer explosivt när flockbetendet blir mer påtagligt.

För att definiera den korta trenden använder vi oss av det glidande medelvärdet på 20 dagar, som i diagrammet nedan är fallande. Detta ger oss att vår generella marknadsyn är fortsatt nedgång till motsatsen är bevisad i diagrammet. En etablering ovanför 1000 och MA-20 skulle vara en förutsättning  för att vi ska revidera vår ståndpunkt.

Inför dagen ser det återigen ut som att nya försök på nedsidan är sannolika. 1140 och 1120 är våra närmaste stöd av betydelse.

Slutsats: Blankade positioner behålls. Köpsidan har inte visat tillräcklig styrka ännu för att vi ska agera med långa positioner.

*En bild på indikatorerna publiceras strax innan öppning

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Indikatorer
Indikatorer
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto