Home > OMXS30 formerar ny uppgång men 1120 är kritiskts

OMXS30 formerar ny uppgång men 1120 är kritiskts

OMXS30 noterade i likhet med de flesta börser en uppgång under torsdagen.

Stängningen på 1110,80 innebar en uppgång på 0,65 procent. en tilltagande nedgång under eftermiddagen, efter att ha inlett dagen starkt. Vid stängningen hade OMXS30 fallit med 0,8 procent till 1119,2. Av de 84 aktier och sektorer jag dagligen bevakar steg 59 och 20 backade.  Omsättningen uppgick till 14,3 miljarder kronor, vilket var högre än i tisdags och onsdags men 3,2 procent lägre än det dagliga tremånaderssnittet.

Teknisk analys – kort sikt:
Om kursen åter etablerar sig ovanför 20-dagars medelvärde stärks det korta sentimentet, men en dag skapar ingen bullmarket. Den bullish harami som bildats de senaste dagarna kommer med stor sannolikhet att prägla fredagens inledning. På ovansidan möter en hel bukett av motstånd (se nedan) som kan grusa en längre uppgång. Den positiva månadseffekten upphör på måndag och i eftermiddag får vi svar på om det är den tilltagande riskaptiten eller helgens nattsömn som prioriteras.

För tillfället är det varken rätt att köpa för uppgång eller att gå kort (blanka). Den kraftiga korta nedåttrenden dominerar fortfarande och för den som inte har något emot att gå emot trenden kan ett eventuellt tretick vara en bra blankningssignal i swingperspektiv.

Teknisk analys – lång sikt:
På lång sikt pekar trenden fortsatt uppåt, men medelvärdena är inte längre sorterade i rätt ordning som krävs för att beskriva trenden som stark.

Vändningen vid det långa medelvärdet i förra veckan visar att det fortfarande är den långa uppåtriktade trenden vi skall navigera efter. Så länge OMXS30 befinner sig ovanför 1080 anser jag att den senaste tidens nedgång är att betrakta som en rekyl i denna långsiktiga upptrend. Skulle däremot kursstaplarna etablera sig under 1080-nivån vänder jag på kappan och anser att indexet toppat vid 1183.

Slutsats: Gårdagens positiva formation (om man vill ha uppgång) innebär att säljarna börjar tvivla på en fortsatt nedgång. Inledningen av fredagen hänger till stor del på om OMX-indexet lyckas hålla sig kvar ovanför 1111-nivån som utgjorde en relativt svag stängning igår. Håller nivån stärks dock köparna och vi kan se fram emot en uppgång för att testa av 1116 eller 1120.

Motstånd: 1116 / 1120 / 1130 / 1140 / 1154
Stöd: 1106 / 1100 / 1091 / 1081 / 1077

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.