Home > OMXS30 – Hammer indikerar positiv inledning

OMXS30 – Hammer indikerar positiv inledning

Kurserna på Stockholmsbörsen kastades mellan rött och grönt under tisdagen. Eftermiddagens amerikanska statistik över landets konsumentförtroende fick kurserna på fall, men börsen lyckades ändå häva sig över nollstrecket den sista timmen.

Stämningen lättades upp efter att protokollet från Federal Reserves penningpolitiska möte den 9 augusti tillkännagivit att flera ledamöter ville se kraftigare åtgärder för att stimulera ekonomin och minska arbetslösheten redan vid nästa möte i augusti.

På råvarumarknaden ökade det mesta på tisdagen. Oljan fortsatte att klättra och gynnades av att huspriserna i USA visade tecken på en stabilisering samtidigt som orkanen Irene orsakat att flera stora raffinaderier varit stängda. Under morgonen noteras Brentoljans oktobertermin på 113,90.

Den klassiska flykten till tillgångar som anses mindre riskfyllda fortsätter. Ädelmetallerna guld och silver ökade under tisdagen och har stigit under nattens handel. Silvret har ökat ca 5 procent sedan vår senaste analys och vi är fortsatt bullish. Guldet är på väg att utmana tidigare topp vid 1900 men vi förväntar oss den tidigare paraboliska rörelsen uteblir och uppgångstakten kommer vara långsammare.

Indikatorer
Indikatorer

Analys OMX

Under onsdagen ökade OMXS30 0,3 procent till 930. Omsättningen var 11,9 miljarder kronor. Index inledde dagen med ett positivt gap på ett par punkter. Strax innan lunch testade säljarna av stödet 920 och området stod pall. Därefter såg vi index pendla kring nollstrecket och avslutade dagen med en stängning med positivt förtecken.

På kort sikt (någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar fallande och dagens notering på OMXS30 sammanfaller med det glidande medelvärdet. Generellt sett letar vi efter köptillfällen när kursstaplarna befinner sig ovanför MA-20, men efter augustis radikala nedgång kräver vi en etablering ovanför den senaste toppen 970 innan vi kan agera på köpsidan.

Marknadsläget för de kommande veckorna är mycket svårbedömt och dessutom avhängigt av en flod av makrostatistik under veckan. Således kan vi konstatera att momentum fortsätter att peka upp, vilket är positivt för sentimentet och gårdagens Hammerformation indikerar fortsatt styrka hos köparna när handeln öppnar på onsdagen.

Slutsats: Våra tidigare blankade positioner från slutet av juli behålls och köps tillbaka vid etablering ovanför 970.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto