Home > OMXS30 närmar sig augustibotten

OMXS30 närmar sig augustibotten

OMXS30 noterades på årslägsta under veckans första handelsession och runt om kring sig hör man diskussioner om när en botten blir ett faktum. Det enklaste och viktigaste är egentligen att följa den rådande trenden och i dagsläget befinner vi oss i en björnmarknad både på kort och lång sikt.

I förra analysen av OMXS30 närmade vi oss augustitoppen vid 970. Skulle vi passerat toppen hade en köpsignal effektuerats, men istället bockade vi av nivån och vände nedåt på nytt, vilket gav oss säljsignaler.

Ser vi i ett längre perspektiv (ett till några år) fick vi i början av augusti vår första riktiga säljsignal sedan november 2007. Säljsignalen uttryckte sig i en Death Cross formation, där det längre kortare glidande medelvärdet korsade det länge ovanifrån. I samband med formationen övergick den långsiktiga primärtrenden till fallande, vilket gav oss att vi bör undvika att leta efter köpkandidater i OMXS30.

Efter det kraftiga fallet i augusti har index handlats sidledes och brottas med Fibonacci nivåerna 50 (871) – och 61,8 (945). Nedsidan är mest sannolik och vid ett fall genom tidigare botten (850) talar mycket för att nedgångstakten kommer att tillta då potentiella vändningspunkter lyser med sin frånvaro. Nästa anhalt är 775-800.

Teknisk analys OMXS30 (weekly)
Teknisk analys OMXS30 (weekly)

I ett kortare perspektiv (någon dag till någon vecka) är trenden fallande och index ser ut att ha toppat omkring 960 – 970 efter att ha bildat en dubbeltopp i en flaggliknande formation i nedgångsfasen. Momentumindikatorn har lämnat sitt översålda tillstånd bakom sig, vilket indikerar att mer utrymme finns på nedsidan.

Index noteras i skrivande stund 15 punkter ovanför augustibotten 850. Rent tekniskt ser det mörkt ut och vi ska undvika att agera som köpare när trenden är kraftigt fallande.

Slutsats: Blankade positioner behålls. Det är först när etablering sker ovanför 970 punkter som positionerna köps tillbaka. Ny säljsignal effektueras vid fall genom 850 punkter.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.