Home > OMXS30 inleder upp

OMXS30 inleder upp

OMX-indexet öppnade som väntat uppåt och utmanade 50 dagars glidande medelvärde. Kursstaplarna lyckades etablera sig ovan vilket stärkte sentimentet och MA-50 som noterades kring 104 utgör nu ett sekundärt stöd. De resterande handelstimmarna ägnade sig index att utvecklas i sidledes och stängde till slut på 1107 vilket motsvarade en uppgång på 11,43 procent. Dagens uppgång var den tredje raka och blankarna börjar bli nervösa vid de stigande priserna.

Teknisk analys – kort sikt
Efter tre dagars uppgång med högre bottnar och en etablering ovan MA-50 har den korta trenden (någon till några dagar) vänt. Etableringen ovan MA-50 och svansen under gårdagens kursstapel kommer ge köparna extra självförtroende under dagen, men faller kusen tillbaka under MA-50 kommer nedgången tillta.

Teknisk analys – lång sikt
På lång sikt pekar trenden fortsatt uppåt, men medelvärdena är inte längre sorterade i rätt ordning som krävs för att beskriva trenden som stark. Punkteringen av vid primärtrenden i fredags visar att det fortfarande är den långa trenden, vi skall navigera efter. Så länge OMXS30 befinner sig ovanför 1080 anser jag att den senaste tidens nedgång är att betrakta som en rekyl i den långa upptrenden. Skulle däremot kursstaplarna etablera sig under 1080-nivån vänder jag på kappan och anser att indexet toppat vid 1183.

Slutsats: Så länge det första stödområdet håller stärker detta köparna och det kortsiktiga sentimentet. Skall jag försöka mig på en gissning blir det att MA-50 håller och att den starka avslutningen igår kommer att prägla inledningen. Den senaste tiden har indexet öppnat som förväntat. Vi får väl se om så blir fallet idag oxå.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 1104 / 1092 / 1080
Motstånd: 1114 / 1120 / 1134

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto