Home > OMXS30 – Köparna har inte tillräckligt med självförtroende

OMXS30 – Köparna har inte tillräckligt med självförtroende

Stockholmsbörsen tog rygg på de ledande Europabörserna på tisdagen. Svag europeisk makrodata påverkade sentimentet negativt men efter att Fitch upprepat ”AAA” i kreditbetyg för USA och amerikanska makrodata överlag inkommit över förväntan fick vi en återhätmning innan stängning.

Tyskland rapporterade en BNP-ökning på 0,1 procent för det andra kvartalet, jämfört med föregående kvartal, och en ökning med 2,7 procent i årstakt. Analytikerna hade räknat med en tillväxt på 0,5 procent under kvartalet och 3,1 procent jämfört med motsvarande kvartal året innan.

Tisdagens amerikanska statistik var mer positiv, men blev överröstad av nyhetsflödet från Europa.

Frankrikes president och den tyska förbundskanslern Angela Merkel gav på tisdagskvällen en gemensam presskonferens där de båda avfärdade inrättandet av euroobligationer och vädrade åsikten att euroländernas räddningsfond är tillräckligt stor.

På råvarumarknaden fortsatte guld och silver upp under gårdagen och även under morgonen. Guldet bildade en kortsiktig topp förra veckan som nu är på väg att utmanas. Handeln i koppar har skett inom ett relativt tajt intervall med dragning nedåt de senaste handelssessionerna. Under morgonen har vi marginell uppgång i basmetallen.

I USA avslutades handeln i negativt territorium efter att gårdagens uttalanden från Frankrikes president och tyska förbundskanslern eldat på oron.

Teknisk analys OMXS30

OMXS30 backade under tisdagen 1,1 procent till 957. Omsättningen var 15,7 miljarder kronor. Kursstaplarna i OMXS30 befinner sig under samtliga glidande medelvärden i dagsdiagrammet. Vi har har bildat en kortsiktig botten och fått en motreaktion (stigit) efter det kraftiga fallet under en kort tid.

Torsdagens och fredagens hammer-liknade formationer med långa skuggor under kursstaplarna, tillsammans med stigande momentum fick index att stiga med hela 6 procent under slutet av förra veckan.

OMXS30 fortsatte upp under veckans första handelssession, men måndagens doji-formation uppvisade stor obeslutsamhet bland investerarna och säljarna tog som väntat över taktpinnen under tisdagen.

Momentum är fortsatt stigande, vilket är positivt för sentimentet, men det är för tidigt att agera som köpare eftersom vi inte sett tillräckligt med styrka hos köpsidan ännu. I gårdagens upplaga skrev jag att vi skulle testa nivåerna på nedsidan och mycket talar för att detta sker även under onsdagens handel.

Slutsats: Vi behåller blankade positioner. Det gällar att ligga på rätt sida. Ett par dagars utveckling i denna volatila marknad kan likställas med en genomsnittlig avkastning på ett helt år.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Börsen idag
Börsen idag
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.