Home > OMXS30 – Korrigering upp på kort sikt

OMXS30 – Korrigering upp på kort sikt

Stockholmsbörsen avslutade torsdagen positivt efter att förmiddagens glädjeyra avtog och byttes till handel i rött under torsdagseftermiddagen, för att sedan åter söka sig högt upp i svart terräng. Stockholmsbörsens OMXS30-index slutade upp 3,7 procent till noteringen 937,7. Omsättningen uppgick till 22 miljarder kronor.

Torsdagens jobbsiffror från USA påverkade sentimentet positivt. På råvarumarknaden föll guldet tillbaka och dippen jag vänta mig i senaste guldanalysen har påbörjats. Silver har rört sig inom ett relativt litet intervall under veckan och så länge som guldet fortsätter ner och vi ser en kortsiktig återhämtning på aktiemarknaden kan vi vänta oss ett lägre pris på silver.

USD/SEK som jag brukar använda som indikator i swingperspektiv stiger under morgonen och noteras på 6,53.

Teknisk analys OMXS30: OMXS30 befann sig under våren och början av sommaren inom en fallande trendkanal. Fallet genom golvet av kanalen effektuerade en säljsignal och därefter fortsatte nedgångsfasen.

Index föll kraftigt under en kort period och det vi ser nu en är hälsosam korrigering från de översålda extremnivåerna. Index är fortfarande översålt, men momentum är stigande och vi kan vänta oss att köpsidan lyfter index på kort sikt (någon dag till vecka).

Således ska vi inte gå emot den kortsiktiga trenden som är fallande. Trenden på kort sikt definieras av det glidande medelvärdet på 20 dagar fallande och det är i denna riktning vi ska navigera efter. Generellt sett letar vi efter köpsignaler när kursstaplarna etableras ovanför MA-20 och på samma vis letar vi efter säljsignaler när kursstaplarna etableras under MA-20.

Vidare uppgångar ska ses som tillfälliga i en rådande bear marknad.

Slutsats: Blankade positioner behålls och ny säljsignal ges när index återhämtat sig ur sitt översålda tillstånd med bibehållen fallande trend.

Motstånd: 950 / 980 / 966 / 978
Stöd: 920 / 907 / 900 / 893 / 867

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Indikatorer
Indikatorer
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.