Home > OMXS30 – Kortsiktig korrigering är inget styrketecken

OMXS30 – Kortsiktig korrigering är inget styrketecken

OMXS30 och världens aktiemarknader vände upp efter en långvarig nedgångssvit, men volatiliteten var hög och därmed oron. Marknaden väntade med spänning på besked från kvällens amerikanska centralbanksmöte i hopp om indikationer om ytterligare penningpolitiska stimulanser.  Federal Reserve meddelande att man behåller sin viktigaste styrränta i intervall 0-0,25 procent.

Beskedet var väntat, men innehöll inga direkta indikationer om en tredje runda av kvantitativa lättnader. Således tolkades detta positivt och de amerikanska börsena avslutade dagen med ett rally där VIX-index föll kraftigt och stängde på 35.

Från Kina visade statistik att handelsöverskottet var oväntat högt i juli, lett av en oväntat stark export. På råvarumarknaden återhämtade sig oljan och fortsätter upp på morgonen, liksom guld och silver.

Teknisk analys OMXS30: Vad som går ner måste gå upp! Index har kommit ned på för låga nivåer, för snabbt. Trots gårdagens återhämtning befinner sig index på extremt översålt område som ger utrymme för ytterliggare korrigering.

Under gårdagen bildades en Bullish Engulfing, vilken indikerar att köparna har återtagit kontrollen över handeln med råge. Innan gårdagens handel hade OMXS30 brottats med det nedre Bollingerbandet under 6 handelssessioner. 95 procent av tiden handlas index inom det över och undre Bollingerbanden, vilket innebär att sannolikheten för en korrigering ökar för varje dag index noteras under det nedre bandet.

På kort sikt (någon dag) väntar jag en uppgång för aktiemarknaden med tanke på hur översåld marknaden är. Den starka stängningen under gårdagen skedde under hög volym har förutsättningar att inleda dagen uppåt, men index har inte visat tillräckligt med styrka för att vi ska revidera vår ståndpunkt.

Slutsats: Våra tidigare blankade positioner behålls. Inför dagen talar mycket för att index inleder positivt, men det är för tidigt att agera på köpsidan.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto