Home > OMXS30 – MACD uppvisar negativ divergens

OMXS30 – MACD uppvisar negativ divergens

OMXS30 ökade 0,5 procent till 1.174 under onsdagen. Aktier för 14,0 miljarder kronor bytte ägare. Utvecklingen var starkare än hos de större europeiska börserna. Fokus låg på skuldsituationen i Grekland. Index öppnade med ett litet gap för att sedan stiga under förmiddagen. Efter lunch var utveckling mer av sidledes karaktär.

Den 9:e maj skrev jag:Index har inlett veckan med en nedgång, men så länge som sentimentet är positivt är vi skyldiga att navigera efter att index ska fortsätta utmana tidigare toppar. Punktering av motståndsnivåerna ger oss nya möjligheter att gå lång.

Vi har under veckan suttit och väntat på att index skulle ta sig upp till tidigare topp 1167, och detta skedde alltså under onsdagen.

MACD uppvisar negativ divergens. Momentum har avtagit medan prisgrafen bildat högre topp. Detta tolkar vi som att uppgången kommer bli flackare eller att en rekyl kan ske i uppgången.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv vände ner under gårdagen efter att ha rekylerat upp mot MA-50. Under dagen har dollarn ökat rejält och noteras i skrivande stund på 6,31.

På lång sikt (från ett till flera år) pekar trenden fortsatt uppåt, med alla medelvärden ”sorterade i rätt ordning” och avståndet till MA-200 är 5,6 procent, vilket ger utrymme för uppgång. Upp till toppen 2007 återstår ca 13 procent och denna nivå är fullt möjlig att uppnå innan årsskiftet, men först måste kursen ta sig förbi det närmaste hindret som utgörs av 1183.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden fortfarande upp och index har nu etablerats ovanför 1167 som utgjort tidigare topp. Kursen befinner sig ovanför samtliga medelvärden, vilket påverkar sentimentet positivt. Närmaste hinder på uppsidan är årshögsta vid 1183.

Slutsats: Köpsignal effektuerades under onsdagen efter utbrottet vid 1167. Sentimentet är fortfarande positivt och vi fortsätter navigera efter att index ska utmana årshögsta.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 1183 / 1183 / 1190 / 1230
Stöd: 1167 / 1157 / 1144 / 1135 / 1120

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.