Home > OMXS30 – Nervöst inför veckan

OMXS30 – Nervöst inför veckan

OMXS30 föll kraftigt under föregående vecka. Säljarna pressande ner index över 10 procent och oron övergick till panikartade rörelser. Inför börsveckan har ECB lugnat marknaden genom att återuppta stödköp av statsobligationer i eurozonen. Detta bidrog till att det jätteras som en del analytiker befarat uteblev.

Redan i våras flaggade vi om att en topp var på väg at bildas och varnade för en fallande marknad. De scenarion vi beskrev då är i spel nu och det inns ingen anledning att revidera vår ståndpunkt. Jag är fortsatt bearish tills vi ser motsatsen i dagsdiagrammet.

På råvarumarknaden fortsätter ”Safe Havens” att öka i pris under morgonen. Silverterminen är upp 4,93 procent medan guldterminen har stigit med 3,71 procent.

På valutamarknaden ser vi förhållandevis små rörelser. Dollar-index är ner 0,46 procent medan Euro upp 0,53 procent i skrivande stund.

VIX-index som är den den vanligaste temperaturmätaren över stämningsläget på börserna i USA och VIX, som mäter volatiliteten för optionerna på S&P500 har nu nått högsta nivån sedan i mars 2011.

Teknisk analys OMXS30: På lång sikt är trenden fallande och index har fallit de tre senaste månaderna. Att agera på köpsidan med en längre placeringshorisont bör först göras när index återtagit etablering ovanför det glidande medelvärdet på 200 dagar.

På kortare sikt (någon dag till några veckor) har vi noterat ett fritt fall där index fallit igenom ett flertal stödnivåer. Stop lossar har triggats och nedgångstakten har eskalerat. Efter den kraftiga nedgången och den minskade riskaptiten är det högst sannolikt att att index korrigerar upp.

OMXS30 befinner sig på översålt område när vi ser till momentumindikatorn, Stochastics, men inför dagen ser det väldigt rött ut när vi blickar på de europeiska terminerna inför öppningen och vi kan vänta oss en nervös inledningen på börsveckan med ett överhängande negativt sentiment.

Slutsats: Vi följer vi den fallande trenden där blankade position behålls. De som inte tagit position för nedgång bör en uppsving inväntas.

Motstånd: 982 / 1045 / 1050 / 1100
Stöd: 922 / 900 / 865 / 767

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.