Home > OMXS30 öppnar ner men sentimentet är positivt

OMXS30 öppnar ner men sentimentet är positivt

OMXS30-index backade på bred front på tisdagen. Utvecklingen var likartad i Europa sedan bin Ladin-effekten avtagit i USA- och Asien-handeln. Vid stängning var OMXS30 ned 0,8 procent till 1153,9. Omsättningen uppgick till 17,4 miljarder.

Den 3:e mars skrev jag:Gårdagens kursstapel, en så kallad Hanging Man är av negativ karaktär. Detta är en reversal formation som signalerar att säljarna tagit över kontrollen. Inför dagen talar mycket för att index sätts under press inledningsvis. Avståndet till motståndet 1183 är 1,7 procent och vi kan komma att se jojoliknande rörelser innan vi når dit. Punkteras 1157 förlitar jag mig på 1144-nivån.

Som väntat sattes index under press vid inledning och nedgången fortsatte under dagen. Kursen var ner på 1146,72 som lägst innan köparna återtog dominansen. Köparnas återhämtning illustreras i gårdagens candlestick stapel där vi ser en lång svans på nedsidan.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv har rört sig sidledes i ett relativt tajt intervall de senaste dagarna och har vänt upp på morgonen. Noteras till 6,04 i skrivande stund. Läs Kristoffers USD/SEK analys här.

MACD har efter den senaste tidens snabba uppgång uppvisat en negativ divergens och tillsammans med gårdagens börshumör fick vi se index falla tillbaka till den neutrala nivån. Dagsmomentum (RSI-14) har ökat vilket är positivt för sentimentet. Rekyler kan alltid utnyttjas för att hitta bra köptillfällen och fortsätta navigera för uppgång på längre sikt.

På lång sikt (från ett till flera år) pekar trenden fortsatt uppåt, med alla medelvärden ”sorterade i rätt ordning” och avståndet till MA-200 är 4 procent, vilket ger utrymme för uppgång. Upp till toppen 2007 återstår ca 14 procent och denna nivå är fullt möjlig att uppnå innan årsskiftet, men först måste kursen ta sig förbi det närmaste hindret som utgörs av 1183.

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden upp där jag använder MA-20 som referenspunkt för den korta trenden. Så länge som kursstaplarna befinner sig ovanför MA-20 som lutar uppåt är det kortare sentimentet positivt. Punkteras medelvärdet är det en del som passar på att kliva av vilket kan sätta press och fart på en rekyl. Dagens notering befinner sig i en neutral zoon där en etablering ovan 1157 behöver återtas för att lång position skall tas.

Slutsats: Inför dagen talar mycket för att index sätts under press inledningsvis. Således är det korta sentimentet positivt så länge som MA-20 inte punkteras och därför bör vi förvänta oss att index kommer studsa upp vid antingen 1144 eller vid MA-20.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd: 1157 / 1166 / 1183 / 1196
Stöd: 1144 / 1135 / 1131 / 1120

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.