Home > OMXS30 – Positiv inledning på börsveckan väntas

OMXS30 – Positiv inledning på börsveckan väntas

Stockholmsbörsen avslutade veckan med stängning kring nollstrecket efter en slagig fredagshandel medan de ledande Europabörserna noterades lägre inför helgen.

Under eftermiddagen så presenterade den svenska regeringen nedjusterade BNP-prognoser för 2011 och 2012. Från USA rapporterades en större nedrevidering av BNP-tillväxten än väntat för det gångna andra kvartalet och ett lägre Michigan-index än väntat för augusti.

USA:s centralbank Federal Reserve meddelade att de kommer att göra vad som krävs för att stödja den ekonomiska återhämtningen. Bernankes tal var positivt mitt i allt elände och att stimulanspaketen uteblev var väntat.

På råvarumarknaden är utveckling blandad under morgonen. Konjunkturkänsliga råvaror som basmetaller och olja faller medan ädelmetallerna guld och silver ökar. Är positivt inställd till silver och guld under denna veckan.

Indikatorer
Indikatorer

Teknisk analys OMXS30

Under fredagen steg OMXS30 0,1 procent till 904, vilket motsvarade en uppgång på under veckan i helhet. Omsättningen under fredagen var 13,4 miljarder kronor.

I våras vände index som väntat upp vid den fallande motståndslinjen. Den långsiktiga trenden övergick till fallande i början av sommaren och kursstapeln för augusti i månadsdiagrammet nedan ser allt annat är positiv ut.

Ur ett tekniskt perspektiv letar sig index ner mot stödlinjen som förbinder bottnar från början av 90-talet. Hoppet för att inte index ska fortsätta ner är att 50 procent nivån håller och att index tar ut tidigare toppar. Vi ser i den senaste månadens kursstapel att en skugga på nedsidan bildas vilket indikerar att köparna pressat bort säljarna.

Teknisk analys OMXS30 (monthly)
Teknisk analys OMXS30 (monthly)

De senaste veckorna har köparna stått för ett par kortsiktiga motreaktioner i den fallande marknaden. I dagsdiagrammet nedan kan vi urskilja en topp vid 967 och en botten vid 850. Index befinner sig mitt i intervallet och köp- och respektive säljsignaler effektueras vid utbrott.

Momentumindikatorn uppvisade under början av förra veckan ”Bullish Divergens”, vilket innebär att momentum bildade högre botten medan prisgrafen bildade lägre botten. Divergensen flaggade för en uppgång eller en flackare nedgång och resultatet blev att index steg med ca, 2,5 procent under veckan.

Så länge som momentum är stigande är det positivt för sentimentet och inför dagen talar mycket för att index inleder börsveckan positivt. På ovansidan utgör 920 följt av det glidande medelvärdet på 20 dagar potentiella motstånd som kommer hållas under bevakning under veckan.

Slutats: Såvida vi inte agerar mer kortsiktigt så avvaktar vi på den trade som faller på plats vid utbrott.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.