Home > OMXS30 – Sälj på rekyl

OMXS30 – Sälj på rekyl

Stockholmsbörsens index OMXS30 steg kraftigt under förra veckan i likhet med de ledande europeiska börserna. Godkännandet av Greklands sparpaket och positiv statistik från USA var faktorer som låg bakom det positiva sentimentet.

Den 26:e juni skrev jag: Eftersom trenden är fallande fortsätter vi leta efter säljsignaler. Att blanka på nuvarande låga och översålda nivå är inte att föredra. Det bästa sättet att ta position är genom att blanka på en eventuell rekyl upp mot den fallande trenden.

Mad facit i hand kan vi konstatera att vi gjorde rätt i att inte blanka, trots att trenden var fallande. Dagen efter föregående analys steg OMXS30-index och vi fick ett lättnadsrally på 6 dagar. Vi har nu ett mer fördelaktigt läge att komma in i den fallande trenden.

Index har återhämtat mer än 50 procent av nedgången som startade i slutet av maj och befinner sig nu strax ovanför en återhämtning på 61,80 procent. Detta kan avläsas av Fibonaccinivåerna i dagsdiagrammet nedan.

På kort sikt (någon dag till någon vecka) är trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar fortfarande fallande, trots den kraftiga återhämtningen. Index har tagit sig upp mot ett flertal motstånd och ett fall tillbaka är att vänta. Den senaste uppgången ser jag som en rekyl i den fallande trenden.

Slutsats: Vi kan ta en kort position och komma in i den fallande trenden till ett bra pris på dagens nivå. Stop loss placeras strax ovanför tidigare topp vid 1162.

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.