Home > OMXS30 stämmer av nivåer överifrån

OMXS30 stämmer av nivåer överifrån

Stockholmsbörsen har lämnat en vecka som präglats av nedgångar bakom sig. OMXS30-index föll ca 5,5 procent och noterade uppgång endast under torsdagen.

Den 9:e juni skrev jag: Index har punkterat ett flertal viktiga nivåer och den korta trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar är fallande. Av denna bakgrund ska vi agera på säljsidan eller ligga utanför marknaden. De som tog korta positioner i samband med föregående analys bör flytta ner sin stop loss.

I torsdagens tekniska analys av OMXS30 var vi överens om att vi skulle agera på säljsidan eller ligga utanför marknaden i det kortare pespektivet. Under fredagen avslutades veckan med en nedgång. OMXS30 föll med 1,5 procent till 1096. Omsättningen var 13,6 miljarder kronor.

USD/SEK som jag använder som indikator i swingperspektiv ökade kraftigt i fredags och punkterade en fallande trendlinje. Kursen befinner sig ovanför både MA-20 och MA-50 och jag är fortsatt bullish.

VIX-index som mäter den implicita volatiliteten hos S&P 500-optioner steg under fredagen till 18,86. MACD har nu fallit igenom noll-linjen och befinner sig på bearish område.

På lång sikt (från ett till flera år) befinner sig index inom en symmetrisk triangel i veckodiagrammet nedan. Kursen har sökt sig upp mot den fallande trendlinjen och motståndet vid 1200, men vände ner vid 1183 som därmed utgör årshögsta. Om index har bildat en topp och är på väg ner mot den stigande trendlinjen eller om det är en rekyl i uppgången återstår att se.

Teknisk analys OMXS30 (Weekly)
Teknisk analys OMXS30 (Weekly)

På kort sikt (från någon dag till några veckor) är trenden som utgörs av det glidande medelvärdet på 20 dagar fallande. Under veckan hade vi endast en dag av uppgång och närmaste nivå på nedsidan är stödet 1085. Därefter bevakas 1180 som binder ihop ett flertal toppar och bottnar under 2010.

Teknisk analys OMXS30 (Daily)
Teknisk analys OMXS30 (Daily)

Slutsats: Sammanfattningsvis har vi kortare säljsignaler i spel från i början av juni. Således är det inte läge att blanka eftersom kursen är översåld och noteras på extremt låga nivåer. För att agera på säljsidan bör vi invänta en rekyl. Ser vi utvecklingen i ett längre perspektiv får kommande avstämningar uppåt visa vägen. Dessa blir helt avgörande för utvecklingen för resten av året.

Stöd- och motståndsnivåer:
Motstånd:  102-105 / MA-200 / 1120 / 1135
Stöd: 1085 / 1080 / 1045 /

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.