Home > OMXS30 – Tar plats på avbytarbänken

OMXS30 – Tar plats på avbytarbänken

Stockholmsbörsen tog ett tillfälligt kliv uppåt på torsdagen men föll emellertid på rött under torsdagshandels sista timmar. Under tidig eftermiddag redovisades sämre än förväntad amerikansk arbetslöshetsstatistik för vecka 32, vilket gav ett hack i kurvan i börsindexen.

Aktiemarknaderna har gått starkt under veckan på förhoppningar om positiva besked från Ben Bernanke på centralbankssammankomsten vid Jackson Hole.

Kl 14.30, strax innan FED-mötet redovisas även USA:s BNP siffror. Det har spekulerats vilt kring ett tredje stödpaket. Bernanke kommer kanske inte att komma med något konkret, utan snarare tala om att centralbanken står redo om det blir sämre och tala om vilka alternativ som finns.

På råvarumarknaden föll guldet kraftigt under onsdagen, men verkar nu hittad stöd vid MA-20 och investerare passar på att köpa på sig mer. Under morgonen stiger guldet och noteras vid 1781,2. I gårdagens analys av silver skrev vi att en uppgång var sannolik. Priset steg och har handlats upp under morgonen vid en notering på 40,76.

I koppar har utbrott skett på ovansidan, vilket effektuerat köpsignal till utbrottshandlare. Återkommer med en närmre analys under dagen.

Oljans uppgångar under torsdagen mattades av under kvällens handel, och både Brent- och WTI-oljan handlades runt nollstrecket. Tidigare steg den på spekulationer om att FED kommer att avisera nya stimulansåtgärder under fredagen. Dessutom visade onsdagens statistik att amerikanska oljelager minskade i storlek under veckan, något som i kombination med orkanfarhågor och därmed förknippade kapacitetsminskningar i raffinaderierna också gav oljepriset en skjuts.

Indikatorer
Indikatorer

Teknisk analys OMXS30

OMXS30 öppnade torsdagen som väntat positivt och var efter 45 minuter uppe vid 930, som blev dagens högsta notering. Därefter var utvecklingen skvalpig med en dragning neråt och en svag avslutning. Omsättningen var 16,6 miljarder kronor.

Den fallande trenden är intakt och vi ser i dagsdiagrammet nedan att köparnas motreaktioner har svarat för tre dagar av uppgångar innan säljarna återigen tryckt ner index. Den första motreaktionen tog fart 10:e augusti och den andra motreaktionen skedde i måndags.

Vår ståndpunkt kvarstår och som trendföljare är det vår skyldighet att navigera efter fortsatt nedgång tills motsatsen visas i prisgrafen. Att agera på köpsidan kan först göras i samband med ett trendskifte när index etablerats ovanför den tidigare toppen 967.

Inför dagen är risken stor att gårdagens negativa avslutning sprider sig vidare över fredagens inledning. Handeln kommer präglas av ett avvaktade agerande inför FED-mötet och det kan rekommenderas att sätta sig på avbytarbänken tills tillförlitliga signaler fallit på plats.

Slutats: Det är för sent att blanka på dagens nivå. Motreaktionen tog inte index tillräckligt högt för att vår risk-reward kvot skulle bli fördelaktig. Nuvarande notering mellan botten 850 och toppen 967 innebär att vi avvaktar. Säljsignal effektueras vid fall genom 850 och köpsignal ges vid etablering ovanför 967.

Teknisk analys OMXS30 (daily)
Teknisk analys OMXS30 (daily)
Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.