Home > OMXS30 vecka 3

OMXS30 vecka 3

OMXS30 ligger i ett kortsiktigt perspektiv i en uppåtriktad trend efter att tidigare fått köpsignaler. Startegin nu är att köpa försiktigt på eventuella rekyler.

OMXS30 gick förra veckan upp med 0,7%. Beräknat på indexvärdet i skrivande stund på 1 002,14 har OMXS30 hittills gått upp med 1,4% i år. OMXS30, som tidigare fått en kraftig köpsignal när det gick över 993, ligger nu också i en säsongsmässigt stark period.

Nedgraderingen av Frankrike och Österrike i fredags har dock orsakat viss oro i media men hittills har inte vi fått något större negativt genomslag på börsen. Inte ens euron påverkas nämnvärt. Se också vår analys ”Se upp med euron” från den 12 januari. Detta åskådliggör också tydligt sentimentet i marknaden just nu. Negativa nyheter biter helt enkelt inte så bra och den kortsiktiga trenden är relativt stark och uppåtriktad.

Detta beror till stor del på att många aktörer förnärvarande ligger med en för låg exponering mot aktiemarknaden och att de finansiella marknaderna har för god likviditet, framförallt från ECB:s så kallade ”superrepor”, för att negativa nyheter ska få någon större effekt. Läget kommer troligen bli ett annat om en månad eller så, men nu gäller därför den kortsiktiga strategien att köpa på rekyler.

Stochastic för OMXS30 visar på att indexet fortfarande är tämligen överköpt men frågan är hur långt indexet kommer att gå ner. Vi har ett stödområde kring 967-993 och kommer vi dit ner kan det bli bra köplägen. Motstånden på ovansidan är framförallt vid 1 037-1 050, men det ser fortfarande ut som om indexet har mycket goda möjligheter att gå över dessa motstånd och nå vårt målområde kring 1 100-1 140.

Då den långa trenden för OMXS30, definierat som lutningen på vår 200 dagars medeltalskurva, fortfarande är nedåtriktad rekommenderar vi däremot försiktighet när det gäller hur stora positioner för uppgång man tar.

Slutsatsen är alltså att vi behåller den tidigare strategin att, om man nu inte redan ligger för uppgång, köpa på rekyler. Köp dock relativt små positioner då den långa trenden fortfarande är nedåtriktad. Sikta på först och främst på 1 050-1 100. Stop loss om vi stänger under 967. Flytta upp stop lossen allt eftersom positionen visar vinst.

Skulle vi bli utstoppade siktar vi på att köpa en ny position för uppgång stax över stödet vid 926. Stop loss om indexet stänger under 926.

Att ta position
Handla OMXS30 för uppgång med tex. Citi First LONGOMX BI CIT*
Handla OMXS30 för nedgång med tex. Citi First SHORTOMX AF CIT*

OMXS30 (Dagsdiagram)

OMXS30 (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.