Home > OMXS30 vecka 40

OMXS30 vecka 40

OMXS30 gick förra veckan upp med 5,5 %. Veckan började lite tveksamt, men sedan tog marknaderna lite fart uppåt på ryktena att man skulle göra massiva insatser för att isolera effekterna från Europas krisländer och rädda banker med dåliga statsoligationer från att påverka det finansiella systemet alltför negativt. Även HM:s rapport på torsdagen hjälpte till att hålla börsen uppe. Först nästa vecka börjar vi få kvartalsrapporter från de större USA-bolagen och sedan med lite eftersläpning kommer de svenska bolagen igång. Dessa rapporter kommer man att noga läsa för att se hur konjunkturen verkar utvecklas. Den här veckans viktigaste rapport kommer vara den som vi får på fredag kl 14.30 om USA:s sysselsättning i september.

Den långa trenden för OMXS30, definierat som lutningen på 200 dagars medelvärdeskurva, är fortfarande nedåt. Vi ligger dock fortfarande fast  i ett konsolideringsintervall mellan ca 850 och ca 970. Vi har i och för sig som hastigast varit nere ända till 833 men sedan svängde vi snabbt uppåt in i konsolideringsområdet igen. Att vi orkade svänga upp igen indikerar en viss styrka i marknaden, trots den långa nedåtriktade trenden.

Den korta trenden, definierat som 20 dagars medelvärde, är fortfarande mer oregelbunden än den långa trenden.  OMXS30 är efter förra veckans uppgång lite överköpt enligt vår Stochastic indikator, vilket kan hämma börsutvecklingen i början av veckan. Vi har nu stödet kring 850 som eventuellt ska testas igen. På den positiva sidan står att vi så snabbt gick upp efter att ha brutit 850 stödet den 23 september, vi fick alltså en falsk säljsignal, och att vi sedan tidigare också har positiva divergenser i både Stochastic och MacD-indikatorerna. Detta gör att man kanske ska vara försiktig med alltför stora negativa positioner innan vi definitivt brutit under stödet och stängt under 850. För att få några kraftigare köpsignaler måste vi gå över motståndet kring 970.

Slutsats: Om man ligger väldigt kort i marknaden nu bör man därför enligt vår analys öka sin vaksamhet och överväga att flytta ner sina stop losser. Eventuellt är man redan nu utstoppad om man hade flyttat ner stoppen till 888 enligt förra veckans OMXS30-analys. Vi tycker definitivt att man bör ha en stop loss på blankade positioner om vi går över motståndet vid 970, men man kan också överväga att stoppa ur sig om vi går över 932 eller 939.

Ett annat sätt att agera är att använda sig av trading intervallet mellan 850 till 970. Alltså köp om vi närmar oss området kring 850, stop loss 832, och sälj eller blanka när vi går upp till motståndsområdet vid 970, alternativt bara till 932-939. Stop loss på eventuellt blankade positioner rekommenderas till alldeles över respektive motstånd. I denna volatila marknad kan rörelserna bli både snabba och stora.

OMXS30 (Dagsdiagram)
OMXS30 (Dagsdiagram)

 

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.