Home > OMXS30 vecka 46

OMXS30 vecka 46

OMXS30 fortsätter att var i en kortsiktig uppåttrend. Vi fortsätter därför också att rekommendera försiktiga köp på nedåtriktade rekyler. Stop loss om vi stänger under 926.

Den senaste veckan har nya ”opolitiska” ledare i Grekland och Italien bidragit till att världens börser till slut återhämtat sig efter ett inledande fall. I Grekland tillträdde förre biträdande ECB-chefen Lucas Papademos som premiärminister och i Italien blev det förre EU-parlamentarikern Mario Monti som tog över samma post.

Vi får nu se om marknaderna låter nöja sig med detta ett tag eller om det snart ska blossa upp nya politiska kriser. Då många enskilda aktier som ingår i OMXS30 ser ut att kunna gå upp en hel del så det ska bli intressant att se vad några veckors politiskt lugn skulle kunna resultera i.

OMXS30 gick i all fall till slut ner med 1% förra veckan. Indexet stängde på 978,8 men var som lägst nere vid stödet 926.

OMXS30 har nu förutom den viktiga stödnivån vid 926 också en stödnivå vid ca 940. Indexet har ett mindre motstånd vid 993 och sedan ett kraftigare motstånd vid 1037-1050. Den korta trenden är uppåtriktad medan den långa trenden, som vi definierar som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, är fortsatt nedåtriktad.

Vi fortsätter därför att rekommendera försiktiga köp på nedåtrekyler så länge OMXS30 inte har stängt under 926. Skulle indexet stänga under 926 får vi säljsignaler och då är det stor risk att vi ska ned till stödnivån vid ca 850. Använd därför en stängning under 926 som stop loss. Flytta gärna upp stop lossen successivt allt eftersom indexet går upp.

Vid köp sikta på uppgångar till 993, om man använder en väldigt kortsiktig strategi, eller till 1037-1050 om man är mer tålmodig. Skulle OMXS30 orka stänga över 1050 kan vi sikta på 1100 eller 1140.

Observera att denna uppgång riskerar att bara vara ett bearmarket rally som snabbt kan förbytas till en kraftig nedgång. Ett bearmarketrally kan dock pågå ett bra tag till. Det pågår antagligen tills ”alla” hunnit bli optimister… Får vi till exempel se rubriken ”Krisen är över” på DN:s första sida är det dags att dra öronen åt sig. Ta därför bara försiktiga positioner och var extra disciplinerade med era stop losser.

OMXS30 (Dagsdiagram)
OMXS30 (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto